Παναθηναϊκός: Ρενέ Ράμος, ο άνθρωπος που δυσκόλεψε την παραμονή του Χουάνκαρ

Ο Ρενέ Ράμος, αδερφός του Σέρχιο Ράμος και Ισπανός μεγαλοατζέντης, ήταν η αιτία που η διαπραγμάτευση ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στον Χουάνκαρ πέρασε από… χίλια κύμματα.

Η ανανέωση του συμβολαίου του Χουάνκαρ είχε «happy end» για τον Παναθηναϊκό, όμως προηγουμένως πέρασε από μεγάλες… φουρτούνες. Γιατί οι διαπραγματεύσεις κάθε άλλο παρά εύκολες και συνεννοήσιμες αποδείχτηκαν, κατά κύριο λόγο εξαιτίας του ατζέντη του 32χρονου αριστερού μπακ.

Ποιος είναι αυτός; Ο Ισπανός Ρενέ Ράμος, αδερφός του σούπερ στα του ισπανικού ποδοσφαίρου, Σέρχιο Ράμος! Ο Ράμος έχει ιδρύσει το μανατζερικό γραφείο «Rene Ramos Soccer Managment Agency» και εκπροσωπεί αρκετούς Ισπανούς, με πιο διάσημους τον αδερφό του και τον Όσκαρ Ροντρίγκεζ της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Ρενέ Ράμος, συνηθισμένος σε ιλιγγιώδη ποσά και από την εκπροσώπηση του αδερφού, προέβαλλε εξωπραγματικές απαιτήσεις στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης. Απαιτήσεις που συχνά δεν ήταν καν σε γνώση του Χουάνκαρ, ο οποίος στο αρχικό στάδιο των επαφών δεν είχε ανάμειξη.

Οι εξωπραγματικές απαιτήσεις του Ρενέ Ράμος

Στον πρώτο κύκλο των συνομιλιών για την ανανέωση του συμβολαίου του Χουάνκαρ, ο Ρενέ Ράμος ζήτησε καθαρά περισσότερα από 700.000 ευρώ ετησίως για τον πελάτη του. Ασφαλώς, το νούμερο απορρίφθηκε ασυζητητί από τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού και οι συζητήσεις «πάγωσαν» μέχρι τη λήξη της σεζόν.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα, ο Χουάνκαρ δεν είχε ενημερωθεί για το ακριβές περιεχόμενο των συζητήσεων και απορούσε με τη στασιμότητα που επικρατούσε, αφού εκείνος είχε εκφράσει την επιθυμία να μείνει στο Κορωπί. Μόνο όταν ο Ισπανός ποδοσφαιριστής έμαθε λεπτομέρειες αντιλήφθηκε τι συνέβη και επικοινώνησε ο ίδιος με ιθύνοντες της ΠΑΕ, για να διευκολύνει την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Ο Ρενέ Ράμος δεν είχε πει την τελευταία λέξη του… Λίγες μέρες πριν την επίτευξη συμφωνίας, ο Ισπανός «super agent» ζήτησε σχεδόν 1,5 εκατομμυρίου ευρώ για δύο χρόνια. Σε μία αναπάντεχη τροπή, που παραλίγο να «τορπιλίσει» την προσέγγιση ομάδα και παίκτη. Εν τέλει, χάρη σε νέα παρέμβαση του Χουάνκαρ, οι δύο πλευρές συμφώνησαν και αποτράπηκε το «ναυάγιο».

Με την ΠΑΕ να ανακοινώνει το Σάββατο την επίσημη ανανέωση του συμβολαίου του Χουάνκαρ για δύο χρόνια, μέχρι τον Ιούνιο του 2024.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News