Παναθηναϊκός: Ούτε να... ακούει για δεύτερη θέση ο Γιοβάνοβιτς

Παναθηναϊκός: Ούτε να… ακούει για δεύτερη θέση ο Γιοβάνοβιτς

Ο Παναθηναϊκός το βράδυ του Σαββάτου μπορεί να ανέβει ακόμα και δεύτερος, αλλά προέχει να σιγουρέψει την επιστροφή στην Ευρώπη.

Το πρώτο μέλημα του Παναθηναϊκού είναι το Σάββατο (13/5) να νικήσει τον ΠΑΣ Γιάννινα και να εξασφαλίσει μαθηματικά τη συμμετοχή του στον Β’ προκριματικό γύρο του Conference League. Όμως, εκτός η βαθμολογία δεν έχει μόνο προς τα… κάτω, αλλά και προς τα… πάνω.

Ο Παναθηναϊκός έχει 58 βαθμούς και είναι τρίτος. Ο ΠΑΟΚ που προπορεύεται, έχει 60 βαθμούς, μία διαφορά που καλύπτεται με ένα αποτέλεσμα. Και το Σάββατο θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στη φιέστα για τη στέψη του πρωταθλητή.

Συνεπώς, η νίκη του Παναθηναϊκού και η απώλεια βαθμών του ΠΑΟΚ στο Φάληρο, είναι ένας ρεαλιστικός συνδυασμός. Οπότε, σε αυτό το ενδεχόμενο, το Τριφύλλι θα ανέβει στη δεύτερη θέση, με ή χωρίς “συγκάτοικο” στους 61 βαθμούς.

Ουσιαστικά, δεν αλλάζει κάτι ως προς την έξοδο στην Ευρώπη, αφού όλες οι ελληνικές ομάδες θα αρχίσουν από τον Β’ προκριματικό γύρο στο Conference League. Το κέρδος θα είναι για το γόητρο και το πρεστίζ, αφού ο Παναθηναϊκός που τερμάτισε πέμπτος πέρυσι, θα βρεθεί δεύτερος μία στροφή πριν το φινάλε των Play Offs.

Πάντως, ο Γιοβάνοβιτς ούτε που θέλει να ακούει τέτοιες συζητήσεις στο «Καλαφάτης». Διότι ο Σέρβος θέλει πρώτα να διαφυλάξει τα κεκτημένα και μετά να κοιτάξει πιο ψηλά. Οι «πράσινοι» σημείωσαν πρόοδο με σταθερά βήματα και έτσι θα συνεχίσουν.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News