Παναθηναϊκός: Οι Λατίνοι του έχουν πέραση στη Βραζιλία

Βραζιλιάνικες ιστοσελίδες διαφημίζουν τον Βιγιαφάνιες και τον Μαουρίσιο στην ποδοσφαιρική αγοράς της χώρας, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν έχει κινηθεί για την ανανέωση τους. 

Το προηγούμενο καλοκαίρι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έστρεψε το βλέμμα του στην αγορά της Βραζιλίας και εξέτασε αρκετούς παίκτες, με τον Ματέους Βιτάλ να εγκαθίσταται τελικά στην Αθήνα. Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός αποκτήθηκε για ένα χρόνο με τη μορφή δανεισμού από την Κορίνθιανς και ο Παναθηναϊκός διατηρεί οψιόν αγοράς 4 εκατομμυρίων ευρώ.

Πάντως, το ενδιαφέρον δεν είναι μονόπλευρο, αλλά έχει και αντίστροφη πορεία… Γιατί δύο Λατίνοι του Παναθηναϊκού, ο Λούκας Βιγιαφάνιες και ο Μαουρίσιο, έχουν θαυμαστές στη χώρα του «καφέ» και υπό προϋποθέσεις, θα δέχονταν προτάσεις.

Με τον Λούκας Βιγιαφάνιες ασχολήθηκε η ιστοσελίδα «Esmeraldino.com», η οποία τον συμπεριλαμβάνει σε μία λίστα με 8 ελεύθερους, οι οποίοι ταιριάζουν στο βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο. Ο «Βίγια» θεωρείται ένας προικισμένος και έμπειρος χαφ, ο οποίος έχει προσιτό κασέ για να κάνει τη διαφορά στο Μπραζιλεϊράο.

Για τον Μαουρίσιο η ενασχόληση ήταν πιο εξιδεικευμένη. Η ιστοσελίδα «Portal do Gremista», που γράφει αποκλειστικά για την Γκρέμιο, ανέφερε τον 33χρονο αμυντικό χαφ σε μία πεντάδα λύσεων για τον «άξονα». Ο «Μάου» θα έρθει χωρίς κόστος και στα υπέρ του προσμετράται το πέρασμα του από τη Φλουμινένσε, έστω και το μακρινό 2009.

Τι ισχύει με τις ανανεώσεις των δύο

Ο Βιγιαφάνιες χρησιμοποιείται στην ενδεκάδα από τον Γιοβάνοβιτς, ενώ ο Μαουρίσιο είναι ο πρώτος σε γκολ μέσος του ρόστερ και εν δυνάμει βασικός. Συνεπώς, έχει σημασία η διαχείριση των ανθρώπων του Παναθηναϊκού για τους δύο ποδοσφαιριστές, τα συμβόλαια των οποίων λήγουν στις 30 Ιουνίου.

Για τον Βιγιαφάνιες το αρνητικό κλίμα έχει αντιστραφεί πλήρως και η άποψη του Γιοβάνοβιτς είναι θετική. Μέχρι σήμερα, η διοίκηση δεν έχει μιλήσει με την πλευρά του Αργεντινού, ωστόσο, εκτιμάται πως στο προσεχές χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος κύκλος επαφών.

Με τον Μαουρίσιο, παρότι ο Γιοβάνοβιτς έχει εκφραστεί με κολακευτικά λόγια για τον χαρακτήρα και τον επαγγελματισμό του, το «διαζύγιο» μοιάζει οριστικό. Κυρίως, επειδή ο Βραζιλιάνος έχει πλουσιοπάροχες προτάσεις από τη Μέση Ανατολή και ο Παναθηναϊκός δεν αντέχει (και δεν προτίθεται) να τις «ισοφαρίσει».

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News