Παναθηναϊκός: Οι φωνές για τον Χουάνκαρ και ο υπηρεσιακός Σάντσες

Ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε διαδικτυακά για την αποβολή του Χουάνκαρ στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα και ο Σάντσες θα επιστρατευτεί ξανά για την αναπλήρωση του Ισπανού αριστερού μπακ.

Η αποβολή του Χουάνκαρ «πλήγωσε» τον Παναθηναϊκό, όχι μόνο γιατί τον στερήθηκε στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες. Με 11 VS 11, οι «πράσινοι» θα είχαν πιο ευνοϊκές προϋποθέσεις για να διεκδικήσουν τη νίκη μέχρι τέλους.

Εκτός από το αριθμητικό μειονέκτημα, η αυστηρή απόφαση του Ούγγρου διαιτητή, Ίστβαν Βαντ, προκάλεσε εκνευρισμό στους παίκτες του Γιοβάνοβιτς. Διότι το έργο τους δυσκόλεψε και χρειάστηκαν μερικά λεπτά μέχρι να ηρεμήσουν και να ανακτήσουν την αυτοκυριαρχία τους.

Αντίστοιχα, η ΠΑΕ αντέδρασε στην υπόδειξη του Βαντ ασκώντας κριτική στην απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα. Με μία ανάρτηση στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, εξέφρασε την αντίθεση της στο σφύριγμα του Ούγγρου.

Τουλάχιστον, ο Χουάνκαρ απέφυγε τα χειρότερα. Γιατί μία αποβολή με απ’ ευθείας κόκκινη για χτύπημα στον αντίπαλο, επιφέρει μέχρι και τρεις αγωνιστικής. Όμως, επειδή η κίνηση έγινε πάνω στη διεκδίκηση και δεν θεωρείται εσκεμμένη, ο 32χρονος παίκτης θα απουσιάσει μόνο από το ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων.

Σαφώς, η απουσία του Χουάνκαρ δυσκολεύει τον Γιοβάνοβιτς. Ο Ισπανός έχει κομβικό ρόλο στην ανάπτυξη του Παναθηναϊκού και ο Ολυμπιακός θα έχει έναν κίνδυνο λιγότερο να αντιμετωπίσει. Επιπλέον, ο Σέρβος προπονητής δεν έχει ισάξιο αντικαταστάτη για το αριστερό άκρο της άμυνας.

Ο Σάντσες ξανά στον ίδιο ρόλο 

Το κενό θα αναλάβει να καλύψει ως υπηρεσιακός ο Σάντσες, όπως συνέβη στους Ζωσιμάδες μετά την αποβολή του Χουάνκαρ. Ο Αργεντινός αντικατέστησε τον Αϊτόρ και έπαιξε ως αριστερός μπακ μέχρι τη λήξη του παιχνιδιού με τον ΠΑΣ.

Ο Σάντσες ανταπεξήρθε στον ίδιο ρόλο στην ισοπαλία 0-0 του Παναθηναϊκού με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο Αργεντινός ανταποκρίθηκε ανασταλτικά και σε μία προώθηση του, έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία για να δώσει τη νίκη στους «πράσινους».

Πάντως, η μόνη φετινή αποβολή του Σάντσες σημειώθηκε στην ήττα του Παναθηναϊκού από τον ΝΠΣ Βόλο στο Πανθεσσαλικό, όταν πάλι κλήθηκε να αναπληρώσει την απουσία του Χουάνκαρ. Κατά σατανική σύμπτωση, και τότε ο Σάντσες είχε αποβληθεί με μία… εφεύρεση του διαιτητή, όπως με τον Χουάνκαρ στους Ζωσιμάδες.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News