Παναθηναϊκός: Οι αλλαγές στο ρόστερ για τη νέα σεζόν - Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν

Παναθηναϊκός: Οι αλλαγές στο ρόστερ για τη νέα σεζόν – Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν, ποιοι είναι υπό κρίση από τον Γιοβάνοβιτς

Ο τελικός του Κυπέλλου θα επηρεάσει τον τρόπο που θα κλείσει η σεζόν για τον Παναθηναϊκό, όμως σε επίπεδο αποφάσεων ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει κρίνει το ρόστερ εν όψει της επόμενης χρονιάς. Το Sportday.gr αναλύει.

Η φετινή σεζόν δεν έχει τελειώσει για τον Παναθηναϊκό, αφού εκκρεμεί το πιο κρίσιμο ματς: ο τελικός του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. Η έκβαση της αναμέτρησης αναμφίβολα θα επηρεάσει την αίσθηση που θα μείνει σε όλους στο στρατόπεδο του Τριφυλλιού. Ένα τρόπαιο θα δώσει πιο όμορφο περιτύλιγμα σε ένα σχέδιο που σημείωσε αδιαμφισβήτητη πρόοδο.

Από την άλλη, οι εντυπώσεις ενός και μόνο παιχνιδιού, δεν πρόκειται να επηρεάσουν τον σχεδιασμό του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος προπονητής, ο οποίος εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα παραμείνει στον πάγκο του Παναθηναϊκού, έχει πάρει τις αποφάσεις του για το ρόστερ. Άπαντες κρίθηκαν σε διάρκεια και τα συμπεράσματα έχουν εξαχθεί.

Το Sportday.gr επιχειρεί μία πρώτη προσέγγιση στον σχεδιασμό για το έμψυχο δυναμικό του Παναθηναϊκού, εν όψει της νέας σεζόν. Με την υποσημείωση πως στο ποδόσφαιρο επικρατεί η ρευστότητα και όλα αλλάζουν…

Οι τερματοφύλακες 

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΔΙΟΥΔΗΣ: Θα τελειώσει τη σεζόν ως αναπληρωματικός του Μπρινιόλι και κατά συνέπεια, έχασε τη θέση του στην Εθνική Ελλάδας. Έχει συμβόλαιο για άλλον ένα χρόνο (Ιούνιος 2023), δεν έχει ζητήσει επίσημα να φύγει, αλλά είναι αμφίβολο εάν θα δεχτεί να κάτσει ξανά στον πάγκο.

ΑΛΜΠΕΡΤΟ ΜΠΡΙΝΙΟΛΙ: Ο Ιταλός καθιερώθηκε στην ενδεκάδα, θα διεκδικήσει τίτλο και θα παίξει στην Ευρώπη. Όλοι οι στόχοι του εκπληρώνονται και δεν σκοπεύει να το… κουνήσει ρούπι από το Κορωπί. Δεσμεύεται έως τον Ιούνιο του 2024.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΣ: Κινείται μεταξύ Β’ ομάδας και αποστολών. Στην ηλικία των 24 ετών, ο Ξενόπουλος θέλει ένα περιβάλλον να αγωνίζεται, ένα χρόνο (Ιούνιος 2023) πριν μείνει ελεύθερος.

ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΓΕΩΡΓΟΣ: Θα είναι ο τρίτος στην ιεραρχία γκολκίπερ του Παναθηναίκού. Έχει συμβόλαιο έως τον Ιούνιο του 2024 και υπολογίζεται από τους ανθρώπους του Τριφυλλιού για το μέλλον.

Οι αμυντικοί

ΜΠΑΡΤ ΣΕΝΚΕΦΕΛΝΤ: Βασικός και αντικαταστατός, δεν τίθεται κανένα θέμα αποχώρησης. Αντίθετα, με τον Ολλανδό θα αρχίσει κουβέντα για επέκταση του συμβολαίου του, που λήγει τον Ιούνιο του 2023.

ΖΒΟΝΙΜΙΡ ΣΑΡΛΙΑ: Από την έντονη αμφισβήτηση στην αρχή, ο Κροάτης απέδειξε ότι αποτελεί μία αξιόπιστη εναλλακτική. Δεν θεωρείται αμετακίνητος, όμως δεν υπάρχει λόγος να φύγει αφού υπηρετεί καλά τον ρόλο του. Η συνεργασία του διαρκεί μέχρι τον Ιούνιο του 2023.

ΦΡΑΝ ΒΕΛΕΘ: Πρωταγωνιστής στην αμυντική γραμμή, δεν παραχωρείται στη διάρκεια του καλοκαιριού. Είναι δεμένος για άλλη μία σεζόν με τον Παναθηναϊκό και σύντομα θα κληθεί για συζητήσεις για επέκταση.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΟΥΓΓΟΥΡΑΣ: Είχε μία δύσκολη σεζόν με συχνούς τραυματισμούς και προβλήματα υγείας και έμεινε τέταρτος στόπερ στην ιεραρχία. Ανήκει στο ρόστερ μέχρι τον Ιούνιο του 2023 και ακόμα δεν έχει εκφράσει τις σκέψεις του για το μέλλον.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΔΕΡΑΣ: Απέδειξε την αξία του στην περσινή προετοιμασία και σταδιακά θα προωθηθεί στην πρώτη ομάδα. Ανανέωσε πριν λίγους μήνες μέχρι τον Ιούνιο του 2025 και θα παραμείνει στο “Καλαφάτης”.

ΧΟΥΑΝΚΑΡ: Το συμβόλαιο του λήγει στις 30 Ιουνίου και θεωρητικά, ο τελικός του Κυπέλλου ίσως να είναι το τελευταίο παιχνίδι του στον Παναθηναϊκό. Παρόλα αυτά, ο Ισπανός αριστερός μπακ θέλει να μείνει, το ίδιο θέλουν στο Τριφύλλι και θα βρεθεί η χρυσή τομή.

ΗΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ: Εδώ και καιρό έχει τεθεί εκτός πλάνων. Έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2023, αλλά δύσκολα θα συνεχίσει στο ρόστερ.

ΦΑΚΟΥΝΤΟ ΣΑΝΤΣΕΣ: Μένει ελεύθερος και μέχρι τώρα δεν είχε επαφή για να ανανεώσει. Ούτε έχει γνωστοποιηθεί η εισήγηση του Γιοβάνοβιτς για τον Αργεντινό. Δεν έκανε τη διαφορά στο δεξιό άκρο της άμυνας, αλλά αποτελεί μία αξιόπιστη εναλλακτική και καλύπτει πολλούς χώρους.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΤΣΙΡΑΣ: Αποκτήθηκε πέρυσι, έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2024 και από τον Φεβρουάριο και έπειτα, δικαιώνει την εμπιστοσύνη της ομάδας. Θα συνεχίσει κανονικά στο Τριφύλλι.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ: Ο νεαρός δεξιός μπακ «δένεται» μέχρι τον Ιούνιο του 2025, αρχίζει να παίρνει χρόνο στην πρώτη ομάδα και υπολογίζεται για τη νέα σεζόν.

Οι μέσοι

ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι νεαρός, ταλαντούχος και με προοπτικές εξέλιξης, οπότε έχει τις προϋποθέσεις για να φέρει πρόταση από το εξωτερικό. Σε ότι αφορά τον Παναθηναϊκό, θα παραχωρήσει τον νεαρό μέσο μόνο με πολύ υψηλή προσφορά. Ο διεθνής μέσος έχει συμβόλαιο έως τον Ιούνιο του 2024.

ΡΟΥΜΠΕΝ ΠΕΡΕΘ: Ο παίκτης με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής στη σεζόν, έχει καίριο ρόλο στα πλάνα της ομάδας. Ο Ισπανός θα συνεχίσει στον δεύτερο και τελευταίο χρόνο (30/6/2024) του συμβολαίου του.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΡΜΠΕΛΗΣ: Ο αρχηγός επανήρθε μετά από ένα χρόνο αποχής και προσπαθεί να ανακτήσει τη φόρμα του. Ο Παναθηναϊκός θα τον στηρίξει και θα συζητήσει μαζί του για νέο συμβόλαιο, με το υπάρχουν να λήγει τον Ιούνιο του 2023.

ΜΑΟΥΡΙΣΙΟ: Ο Βραζιλιάνος μένει ελεύθερος σε λίγες μέρες και ήδη πακετάρει τις αποσκευές του για να αποχωρήσει από την Αθήνα. Πιθανότερος προορισμός η Μέση Ανατολή και ένα ηγεμονικό συμβόλαιο.

ΓΙΑΣΙΝ ΑΓΙΟΥΜΠ: Ανήκει στον Παναθηναϊκό έως τον Ιούνιο του 2023, δεν υπολογίζεται και θα καταβληθεί προσπάθεια να διακοπεί η συνεργασία μαζί του.

ΜΑΤΕΟΥΣ ΒΙΤΑΛ: Ο δανεισμός του λήγει σε λίγες μέρες και πνευματικά, ο Βραζιλιάνος μοιάζει ήδη να έχει επιστρέψει στην πατρίδα του. Εδώ και καιρό δεν προσφέρει το παραμικρό.

ΜΙΓΙΑΤ ΓΚΑΤΣΙΝΟΒΙΤΣ: Παρότι είναι δανεικός ως το τέλος της σεζόν, ο Σέρβος τα δίνει όλα. Ο Παναθηναϊκός θέλει να τον κρατήσει και θα το επιχειρήσει, όμως η υπόθεση του δύσκολα θα ξεκαθαρίσει πριν τα τέλη Ιουλίου.

ΛΟΥΚΑΣ ΒΙΓΙΑΦΑΝΙΕΣ: Το συμβόλαιο του Αργεντινού λήγει και από εκεί που ήταν στην πόρτα της εξόδου από το «Καλαφάτης», πλέον το κλίμα έχει αντιστραφεί πλήρως. Αμέσως μετά τον τελικό, θα αρχίσουν επαφές για την ανανέωση.

ΡΑΜΟΝ ΛΟΥΝΤΚΒΙΣΤ: Οι συνεχόμενοι τραυματισμοί δεν επέτρεψαν στον 24χρονο μέσο να αποδείξει την αξία του. Ο δανεισμός του λήγει και ο Σουηδός θα επιστρέψει στη Γκρόνιγκεν.

Οι επιθετικοί

ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΠΑΛΑΣΙΟΣ: Έχει συμβόλαιο έως τον Ιούνιο του 2024 και ο Αργεντινός δεν… κουνιέται από το Τριφύλλι. Ειδικά μετά τα… όργια που κάνει στον δεύτερο γύρο.

ΤΑΣΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΟΒΑΝΗΣ: Ο νεαρός εξτρέμ αναμένεται να αποχωρήσει μετά τον τελικό από τον Παναθηναϊκό ως ελεύθερος, αφού επιθυμεί να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο εξωτερικό. Πάντως, όσοι γνωρίζουν την υπόθεση, λένε να… κρατήσουμε ανοιχτή μια χαραμάδα.

ΑΪΤΟΡ ΚΑΝΤΑΛΑΠΙΕΝΤΡΑ: Ο Ισπανός πέρυσι είχε ζητήσει να φύγει. Ο Γιοβάνοβιτς τον μεταμόρφωσε και τώρα ο 26χρονος εξτρέμ θέλει να μείνει για πολλά χρόνια στην Αθήνα. Δεσμεύεται έως τον Ιούνιο του 2023 και σύντομα θα συζητήσει για επέκταση.

ΚΑΡΛΙΤΟΣ: Έχει συμβόλαιο έως τον Ιούνιο του 2023, δεν έπεισε συνολικά στη σεζόν και θα αρχίσει μία κουβέντα για το μέλλον του. Δεν είναι απλό να φύγει, ούτε να φέρει πρόταση από άλλη ομάδα.

ΦΕΝΤΕΡΙΚΟ ΜΑΚΕΝΤΑ: Ο Ιταλός συνδέεται με τον Παναθηναϊκό για άλλον ένα χρόνο, όμως όπως και με τον Καρλίτος, θα πραγματοποιηθεί μία συζήτηση για το μέλλον του και τις πιθανότητες να πάρει μεταγραφή.

ΦΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: Ο Παναθηναϊκός τον πιστεύει, για αυτό τον Ιανουάριο απέρριψε τις δύο προσφορές της Σάρλοτ από τις ΗΠΑ. Ο νεαρός στράικερ είναι «πράσινος» μέχρι τον Ιούνιο του 2024 και στη διάρκεια της σεζόν, θα κληθεί για αναπροσαρμογή.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News