Παναθηναϊκός: Ο Τσάβι Ρόκα δεν το «έχει» με τους προπονητές

Η αποτυχία των Ισπανών που διάλεξε ο Τσάβι Ρόκα στην ΑΕΚ Λάρνακας, επιβεβαιώνει το φιάσκο με τον Ντάνι Πογιάτος στο Τριφύλλι.

Τρεις από τους Ισπανούς που έφερε στον Παναθηναϊκό ο Τσάβι Ρόκα, συγκαταλέγονται στους στυλοβάτες της δουλειάς του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Πρόκειται για τους Αϊτόρ, Χουάνκαρ και Βέλεθ, οι οποίοι αποδεικνύονται πετυχημένες επιλογές από τον πρώην τεχνικό διευθυντή.

Ένας άλλος Ισπανός, ο Καρλίτος, μπορεί τώρα να έχει χάσει τη θέση του στην ενδεκάδα, όμως μέχρι τα Χριστούγεννα «σήκωσε» το βάρος του σκοραρίσματος για το Τριφύλλι. Έπειτα, όντως σίγησε. Ο Σάντσες θεωρείται μία αξιόπιστη εναλλακτική για όλη την αμυντική γραμμή.

Σαφώς, δεν ευοδώθηκαν όλες οι μεταγραφές του Τσάβι Ρόκα. Ο Ισπανός χρεώνεται και «φιάσκα» όπως ο Αγιούμπ και ο Αντονίτο. Εν τέλει, το πρόσημο στον απολογισμό της ενίσχυσης είναι μάλλον θετικό.

Η ποιότητα των παικτών που επέλεξε ο Τσάβι Ρόκα αναδεικνύεται φέτος από τη δουλειά του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Χάρη στον Σέρβο προπονητή, η συντριπτική πλειονότητα των «πράσινων» που… σερνόταν πέρυσι, φέτος έχει άλλη εικόνα.

Εδώ έγκειται η μεγαλύτερη αδυναμία του Ρόκα: η επιλογή ενός ικανού προπονητή. Ο Ρόκα έφερε καλούς ποδοσφαιριστές στο «Γεώργιος Καλαφάτης», όμως τους πλαισίωσε με τον Ντάνι Πογιάτος. Έναν κόουτς προερχόμενο από τις ακαδημίες της Ρεάλ, αλλά άπειρο στη διαχείριση πιεστικών καταστάσεων. Ο Πογιάτος κατέρρευσε γρήγορα και η σεζόν πήγε κατά διαόλου…

Η αδυναμία του Ρόκα επιβεβαιώθηκε και στην επόμενη εργασία του στην ΑΕΚ Λάρνακας, με ανάλογο χαρτοφυλάκιο. Ήδη, ο Τσάβι έχει 0/2 στους Ισπανούς προπονητές που διάλεξε. Πέρυσι τον Μάιο προσέλαβε τον Νταβίντ Καταλά και τον Μάρτιο τον απέλυσε. Τον αντικατέστησε με τον Νταβίντ Μπαντία και πριν λίγες μέρες, τον απομάκρυνε…

Με αποτέλεσμα στην Κύπρο να έχουν ξεσπάσει οι πρώτες φωνές αμφισβήτησης για τον Ρόκα, δεκατέσσερις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Ίσως ο Τσάβι πρέπει να προβεί σε αυτοκριτική και να αφήσει την κάλυψη του πάγκου σε κάποιον άλλο…

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News