Παναθηναϊκός: Ο σχεδιασμός του Γιοβάνοβιτς για τη μεσαία γραμμή

Το Sportday.gr εξηγεί πόσες μεταγραφές θα κάνει ο Παναθηναϊκός στο χώρο του κέντρου και υπό ποιες προϋποθέσεις.

Στο 4-3-3 με τις διάφορες παραλλαγές που εφάρμοσε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη διάρκεια της σεζόν, στις θέσεις του κεντρικού ή του επιτελικού μέσου, χρησιμοποίησε πέντε ποδοσφαιριστές.

Τον συγκεκριμένο ρόλο υπηρέτησαν οι Λούκας Βιγιαφάνιες, Μαουρίσιο, Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος και Ραμόν Λούντκβιστ, ενώ μετά τον Ιανουάριο, καθιερώθηκε στην ενδεκάδα ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς.

Πλέον, στο ρόστερ έχει παραμείνει μόνο ο Αλεξανδρόπουλος. οι δανεισμοί των Γκατσίνοβιτς και Λούντκβιστ έληξαν, ενώ οι Βιγιαφάνιες και Μαουρίσιο έμειναν ελεύθεροι.

Από τους τέσσερις, η διοίκηση του Παναθηναϊκού έχει διαπραγματεύσεις με τη Χόφενχαϊμ για να διατηρήσει στο δυναμικό της τον Γκατσίνοβιτς, ενώ με τον Βιγιαφάνιες η υπόθεση συντηρείται στάσιμη και δεν έχει κλείσει. Ωστόσο, πρόκειται για εκκρεμότητες, με κάθε έκβαση να είναι πιθανή…

Το «παράθυρο» για έξτρα μεταγραφή

Για την ώρα, στο επίκεντρο είναι ο Γκατσίνοβιτς και ο 27χρονος Αργεντινός, Ντομίνγκο Μπλάνκο. Θεωρητικά, εάν η διοίκηση του Παναθηναϊκού εξασφάλιζε σήμερα το «ναι» των δύο παικτών, τότε θα έκανε κίνηση για άλλον ένα box-to-box. Σύνολο, τρεις κεντρικοί μέσοι και μαζί με τον Αλεξανδρόπουλο, θα υπήρχαν τέσσερις στη διάθεση του προπονητή.

Ο Γιοβάνοβιτς θέλει δίδυμα σε κάθε θέση. Ειδικά για τη μεσαία γραμμή, ο Σέρβος έχει δύο «εξάρια», τους Ρούμπεν και Κουρμπέλη και ιδανικά θα ήθελε τέσσερις για τις άλλες δύο, συμπεριλαμβανομένου του Αλεξανδρόπουλου.

Εφόσον ο Παναθηναϊκός προκριθεί στους ομίλους του Europa League και οι υποχρεώσεις θα αυξηθούν, τότε ενδεχομένως να ο Ιβάν να αναζητήσει ακόμα έναν χαφ, για να έχει μεγαλύτερη ευχέρεια κινήσεων.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News