Παναθηναϊκός: Ο Σάντσες δείχνει τον ρόλο του Βαγιαννίδη

Ο Φακούντο Σάντσες κερδίζει την παραμονή του στο «Γεώργιος Καλαφάτης». Ο Αργεντινός δεξιός μπακ συνδυάζει το… 2 σε 1 για τον Παναθηναϊκό και το Sportday.gr εξηγεί γιατί.

Η αριστερή πτέρυγα έκλεισε με την ανανέωση του συμβολαίου του Χουάνκαρ και με την απόκτηση του Κρίστιαν Γκάνεα. Στη δεξιά πλευρά, δεσπόζει ο Γιάννης Κώτσιρας μετά το εξαιρετικό φίνις του και εκκρεμεί η επάνδρωση της, με βάση τις υποδείξεις του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Μετά τη λήξη της σεζόν, υπάρχει προδιάθεση από το Τριφύλλι να ανανεωθεί η συνεργασία με τον Φακούντο Σάντσες. Ο Αργεντινός δεξιός μπακ έπεισε τον Γιοβάνοβιτς για τη χρησιμότητα του και κερδίζει με την αξία του μία θέση στο ρόστερ της επόμενης σεζόν.

Ο Σάντσες έχει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, είναι αξιόπιστος ανασταλτικά και καλύπτει, εφόσον χρειαστεί, όλες τις θέσεις της άμυνας. Κυρίως, όμως έχει άψογη συμπεριφορά και επαγγελματισμό και μόλις τον καλέσει ο Γιοβάνοβιτς, ο παίκτης ανταποκρίνεται.

Ακριβώς λόγω της νοοτροπίας του, ο Σάντσες έχει συμβολή και στην εύρυθμη λειτουργία των αποδυτηρίων. Δεν γκρινιάζει, δεν μουρμουρίζει, δουλεύει και περιμένει την ευκαιρία του. Και η δικαιοσύνη του Γιοβάνοβιτς εγγυάται πως θα την πάρει, όταν τη δικαιούται.

Ο Σάντσες οδηγεί στον… Βαγιαννίδη

Ο Σάντσες απολαμβάνει τις διακοπές του στην Αργεντινή και περιμένει την ειδοποίηση της διοίκησης του Παναθηναϊκού. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Σάντσες θα έρθει για την έναρξη της προετοιμασίας και θα υπογράψει το νέο συμβόλαιο του.

Η απόφαση για τον Σάντσες σχετίζεται με τη διαχείριση του Γιώργου Βαγιαννίδη. Ο 21χρονος δεξιός μπακ σημείωσε μεγάλη πρόοδο με τη Β’ ομάδα την προηγούμενη περίοδο και ο Γιοβάνοβιτς θα τον συμπεριλάβει στον σχεδιασμό του, αρχικά με τη συμμετοχή του παίκτη στην προετοιμασία.

Ο Βαγιαννίδης αποτελεί επένδυση για τον Παναθηναϊκό, αφού έχει μεγάλα περιθώρια εξέλιξης. Ο νεαρός άσος θα έχει τις ευκαιρίες του, αλλά ο Γιοβάνοβιτς, επειδή πλέον ο Σύλλογος έχει φύγει από το στάδιο του… πειραματισμού, θέλει μία αξιόπιστη λύση μετά τον Κώτσιρα.

Ο Σάντσες συνδυάζει όλο το «πακέτο». Όταν χρειαστεί, είναι ικανός να αναπληρώσει με επάρκεια τον Κώτσιρα, αλλά παράλληλα, δεν είναι ο παίκτης ο οποίος θα εκθρονίσει τον Γιώργο Βαγιαννίδη. Εξαρτάται από την προσπάθεια και την απόδοση του 21χρονου δεξιού μπακ, για το πόσο χρόνο θα κερδίσει.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News