Παναθηναϊκός: Ο ρόλος του Βιγιαφάνιες στο πλάνο του Γιοβάνοβιτς

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού ενημέρωσε τον Βιγιαφάνιες ότι θα ανανέωνε μόνο με μειωμένες αποδοχές. Και το Sportday.gr εξηγεί από που προέρχεται η στάση της.

Το συμβόλαιο του Λούκας Βιγιαφάνιες με τον Παναθηναϊκό λήγει στις 30 Ιουνίου. Η πρώτη επαφή μεταξύ του Αργεντινού και της διοίκησης του Παναθηναϊκού για την ανανέωση απέβη άκαρπη, αφού διαπιστώθηκε σημαντική διαφορά στο οικονομικό.

Η πρόθεση της ΠΑΕ είναι να διατηρήσει τον «Βίγια» στο ρόστερ με μείωση αποδοχών 40-45%. Αυτό τέθηκε επί τάπητος στην κουβέντα με τον ποδοσφαιριστή και εκείνος δεν συναίνεσε, αφού επιθυμεί να εξαργυρώσει την παραγωγική σεζόν του στην Ελλάδα. 

Συνεπώς, στην παρούσα φάση δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την επίτευξη συμφωνίας. Οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού δεν θα αυξήσουν την προσφορά τους, ενώ ο Βιγιαφάνιες ψάχνει αύξηση.

Η άποψη του Γιοβάνοβιτς

Η στάση της διοίκησης του Παναθηναϊκού στις διαπραγματεύσεις αποτελεί την προέκταση του αγωνιστικού σχεδιασμού του ΙΒάν Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος προπονητής εκτιμά τη φετινή προσφορά του Αργεντινού και αναγνωρίζει τη συμβολή του στην επιστροφή στην Ευρώπη και στην κατάκτηση του Κυπέλλου.

Ωστόσο, ο Γιοβάνοβιτς πληρώνεται για να σχεδιάσει την επάνοδο του Παναθηναϊκού σε τροχιά πρωταθλητισμού. Και παρότι εκτιμά έναν παίκτη, το πρώτο κριτήριο του προπονητή είναι τα ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά και το ταίριασμα με το συνολικό σχέδιο του.

Στον πρωταγωνιστή Παναθηναϊκό, όπως τον έχει στο μυαλό του ο Γιοβάνοβιτς, ο Βιγιαφάνιες δεν είναι βασικός. Θα μπορούσε να είναι ένας ενεργός παίκτης στο ροτέισον, αλλά όχι αυτός στον οποίο θα στηριζόταν η τακτική του Σέρβου. Άρα, ο Βιγιαφάνιες δεν θα μπορούσε να πάρει ένα από τα πιο πλουσιοπάροχα συμβόλαια του ρόστερ…

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News