Παναθηναϊκός: Ο Ραούλ Γκουστάβο, ο Βούρος και οι μεταγραφές στην άμυνα

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει σχεδόν συμπληρώσει τα μετόπισθεν του Παναθηναϊκού, εκτός από μία σημαντική εκκρεμότητα.

Η διαφαινόμενη ανανέωση του συμβολαίου του Φακούντο Σάντσες, θα συμπληρώσει την επάνδρωση της άμυνας του Παναθηναϊκού, με μία εξαίρεση: τον αριστεροπόδαρο στόπερ που ψάχνει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος θέλει έναν παίκτη ο οποίος θα είναι εν δυνάμει βασικός και θα διεκδικήσει θέση από τους Σένκεφελντ και Βέλεθ.

Έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος δεν θα τον αναγκάζει να εφαρμόσει σύστημα με τριάδα στο κέντρο της άμυνας, όταν απουσιάζει ο Ολλανδός ή ο Ισπανός. Όπως ο Ραούλ Γκουστάβο της Κορίνθιανς, ο οποίος έχει περάσει από το πρώτο «φιλτράρισμα» των ανθρώπων του Τριφυλλιού.

Ο 23χρονος Βραζιλιάνος αμυντικός έχει συμβόλαιο έως τον Ιούνιο του 2024, είναι βασικός στα πλάνα του Βίτορ Περέιρα, όμως η Τιμάο επείγεται για ρευστό και δεν έχει επιτυχία στις πωλήσεις της μέχρι σήμερα. Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να τον αποκτήσει με τη μορφή μονοετούς δανεισμού και με οψιόν αγοράς. Επίσης, έχει πολύ καλή συνεργασία με την Κορίνθιανς από τον δανεισμό του Ματέους Βιτάλ και θα μπορούσε να αξιοποιήσει τη σχέση για τον Ραούλ Γκουστάβο.

Η αμυντική γραμμή συμπληρώνεται

Άλλη μεταγραφή στα μετόπισθεν εκτός από τον αριστεροπόδαρο δεν προβλέπεται. Στην εστία, ο Γιούρι Λοντίγκιν ήρθε για να πλαισιώσει τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι, ενώ ο Σωκράτης Διούδης αναμένεται να αποχωρήσει. Η αριστερά πλευρά έκλεισε με την ανανέωση του συμβολαίου του Χουάνκαρ και με την απόκτηση του Κρίστιαν Γκάνεα από τον Άρη. Στη δεξιά πτέρυγα, ο Γιάννης Κώτσιρας θεωρείται βασικός, ο Γιώργος Βαγιαννίδης θα πάρει προαγωγή από τη Β’ ομάδα και η μόνη εκκρεμότητα είναι η ανανέωση του συμβολαίου του Φακούντο Σάντσες.

Για να προκύψει άλλη προσθαφαίρεση στην άμυνα, απαιτείται αποχώρηση. Είτε μία αναπάντεχη και υψηλή προσφορά για κάποιον παίκτη, είτε ένας άλλος να ζητήσει αυτοβούλως να φύγει. Για παράδειγμα ο Σάρλια ή ο Πούγγουρας, αφού διαπιστώνουν ότι θα υποχωρήσουν στην ιεραρχία του Γιοβάνοβιτς, ίσως να προτιμήσουν να ενταχτούν σε μία ομάδα που θα έχουν πιο σημαντικό ρόλο. Μόνο σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, το Τριφύλλι θα κινηθεί για τον Πραξιτέλη Βούρο ή για άλλο αμυντικό.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News