Παναθηναϊκός: Ο προπονητής του Πρίγιοβιτς που υπέγραψε στους «πράσινους»... αλλά δεν έπαιξε ποτέ!

Παναθηναϊκός: Ο προπονητής του Πρίγιοβιτς που υπέγραψε στους «πράσινους»… αλλά δεν έπαιξε ποτέ! | Παρασκήνιο

Ο Τζον Αλοΐζι είναι ο προπονητής του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς στη Γουέστερν Γιουνάιτεντ. Ένας παλαίμαχος επιθετικός που είχε μία αξέχαστη περιπέτεια με τον Παναθηναϊκό!

O Παναθηναϊκός ψάχνει έναν πρωτοκλασάτο επιθετικό και ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς συζητήθηκε στην επικαιρότητα. Ωστόσο, υπάρχει μία κρυμμένη ιστορία πίσω από τον Σέρβο, η οποία συνδέει τον νυν προπονητή του στη Γουέστερν Γιουνάιτεντ, με το Τριφύλλι…

Ποιος προπονεί τον Πρίγιοβιτς; Ο Τζον Αλοΐζι! Ίσως στους 20άρηδες αυτό το όνομα να μην σημαίνει κάτι ιδιαίτερο, όμως οι 30+ θα θυμούνται την ιστορία του Αυστραλού, ο οποίος υπέγραψε στον Παναθηναϊκό, αλλά δεν φόρεσε ποτέ τη φανέλα του λόγω ιατρικού ζητήματος!

Ένα κορυφαίο όνομα στην Αθήνα

Το καλοκαίρι του 2005, ο Παναθηναϊκός έψαχνε τον αντικαταστάτη του Μιχάλη Κωνσταντίνου. Και ήθελε έναν στράικερ εγνωσμένης αξίας, για τον οποίο να μην υπάρχουν επιφυλάξεις. Εν τέλει, τον εντόπισε στο πρόσωπο του Τζον Αλοΐζι, του βασικού «9αριού» της Αυστραλίας.

Ο Αλοΐζι δεν ήταν τυχαίος. Προερχόταν από μία επιτυχημένη τετραετία στην Primera Division με 29 γκολ σε 123 συμμετοχές, ενώ είχε αναδειχτεί δεύτερος σκόρερ στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών του 2005, με τέσσερα γκολ σε τρία ματς.

Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε καλύτερη πρόταση στον Αυστραλό και ο παίκτης στις 29 Ιουλίου έφτασε στην Αθήνα. Ο Αλοΐζι ήρθε με τιμές και δόξες και υπέγραψε τριετές συμβόλαιο, δηλώνοντας αποφασισμένος να… φορτώσει πολλά γκολ τα αντίπαλα δίχτυα.

Η λανθασμένη επιλογή της διοίκησης

Η τότε διοίκηση πέτυχε να προσελκύσει έναν στράικερ ο οποίος είχε προσφορές από Αγγλία, Γερμανία και Ισπανία, όμως υπέπεσε σε ένα μοιραίο λάθος: άφησε τις ιατρικές εξετάσεις για μετά τις υπογραφές…

Ο επικεφαλής ιατρός του Παναθηναϊκού, Αργύρης Μήτσου, εντόπισε χρόνιο πρόβλημα στο γόνατο και οι παράγοντες της ΠΑΕ, αποφάσισαν τελικά να διακόψουν τη συνεργασία τους. Μία διαδικασία δύσκολη, επειδή είχε ενεργοποιηθεί το συμβόλαιο!

Ο Αλοΐζι απείλησε με προσφυγή στη FIFA, αλλά τελικά προτίμησε να συμβιβαστεί με τους «πράσινους» και να φύγει. Για την ιστορία, ο Παναθηναϊκός δεν δικαιώθηκε για την επιλογή του, αφού ο Αλοΐζι συνέχισε να σκοράρει και να παίζει χωρίς προβλήματα, ενώ οδήγησε την Αυστραλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006. Αντίθετα, μετά τον Αυστραλό, ήρθε στην Αθήνα ο Ούγγρος Σάντορ Τόργκελε ή αλλιώς, ο στράικερ των… μηδέν γκολ.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News