Παναθηναϊκός: Ο παίκτης που μπορεί να γίνει ο νέος Μαουρίσιο

Παναθηναϊκός: Στέφαν Σβαμπ, ο παίκτης που μπορεί να γίνει ο νέος Μαουρίσιο

Ο Παναθηναϊκός παρακολουθεί διακριτικά τις συζητήσεις του Στέφαν Σβαμπ με τον ΠΑΟΚ. Τι ισχύει με το Τριφύλλι και τον Αυστριακό μέσο.

Ο Μαουρίσιο έφυγε από την Αθήνα και αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα από τη Μέση Ανατολή, ο 34χρονος Βραζιλιάνος έχει συμφωνήσει με την Αλ Νασρ και θα ανακοινωθεί εντός των ημερών.

Ταυτόχρονα, στη Θεσσαλονίκη έχει αναπτυχθεί φημολογία ότι ο Παναθηναϊκός ψάχνει τον αντικαταστάτη του Μαουρίσιο στο ίδιο μέρος: στην Τούμπα! Ποιος είναι υποψήφιος να αναπληρώσει το κενό του «Μάου»; Ο Στέφαν Σβαμπ, πάντα σύμφωνα με τις φήμες που διακινούνται στη συμπρωτεύουσα…

Το διετές συμβόλαιο που είχε υπογράψει ο Αυστριακός με τον ΠΑΟΚ λήγει στις 30 Ιουνίου. Ο ποδοσφαιριστής σε μία ένδειξη καλής θέλησης για να παραμείνει, παρότι δεν έχει συμφωνήσει για να ανανεώσει, ενσωματώθηκε στην έναρξη της προετοιμασίας. Με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να έχει ταχθεί υπέρ της ανανέωσης του 32χρονου μέσου.

Ωστόσο, αν και στο οικονομικό έχει επιτευχθεί σύγκλιση, μεταξύ του Σβαμπ και του ΠΑΟΚ υπάρχει μία άλλη ουσιώδης διαφορά: η διάρκεια της συνεργασίας τους. Ο Σβαμπ ζητάει κλειστή σύμβαση δύο ετών και η ΠΑΕ αντιπροτείνει 1+1. Ο παίκτης δηλώνει κάθετος στην απαίτηση του, όπως και η «ασπρόμαυρη» διοίκηση.

Οι ομοιότητες και η διαφορά

Κάπου εδώ προστίθεται στην εξίσωση ο Παναθηναϊκός. Πάντα με «πηγές» από τη Θεσσαλονίκη, αφού από το Τριφύλλι δεν επιβεβαιώνεται το παραμικρό. Τι υποστηρίζεται; Πως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς φέρεται να είναι θαυμαστής του Στέφαν Σβαμπ και να εκτιμά πως ελεύθερος θα μπορούσε να αποτελέσει μία αξιόπιστη λύση για το ροτέισον.

Η φήμη δεν έχει σχολιαστεί από το περιβάλλον του Αυστριακού μέσου, ούτε και διευκρινίζεται εάν έχει πραγματοποιηθεί επαφή με άνθρωπο του Παναθηναϊκού. Για την ώρα, όλα διακινούνται στη σφαίρα της φιλολογίας και δεν έχει ξεκαθαρίσει η αλήθεια από τη φαντασία…

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τρόπος δράσης του Παναθηναϊκός στις δύο προηγούμενες εγχώριες μεταγραφές του, ταιριάζει στο προφίλ του Σβαμπ. Έμπειροι παίκτες, ελεύθεροι, προερχόμενοι από γεμάτες σεζόν, οι οποίοι αποκτήθηκαν ως εναλλακτικές. Ο Λοντίγκιν και ο Γκάνεα έχουν αποδείξει την αξία του και ο Γιοβάνοβιτς δεν δίστασε να εγκρίνει την απόκτηση τους.

Ο Σβαμπ ολοκλήρωσε τη σεζόν με 51 συμμετοχές (2.729 λεπτά) με 5 γκολ και 5 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Φέτος, ο Αυστριακός δεν έπαιξε όσου μπορούσε, γιατί έχει παρόμοιο στυλ με τον Γιασμίν Κούρτιτς, ο οποίος ήταν ο ηγέτης του ΠΑΟΚ. Συνολικά, ο 32χρονος «box-to-box» με τα ασπρόμαυρα έχει παίξει 99 ματς με συγκομιδή 14 γκολ και 15 ασίστ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News