Παναθηναϊκός: Ο Μπρινιόλι το αφήνει ανοιχτό, ο Διούδης το σκέφτεται

Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι μίλησε σε ιταλική ιστοσελίδα για το μέλλον του στο Τριφύλλι, όμως στην πραγματικότητα, ο Σωκράτης Διούδης καλείται να πάρει αποφάσεις.

O Αλμπέρτο Μπρινιόλι εντάχτηκε στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2021, με την προοπτική να διεκδικήσει τίτλους και να παίξει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο Ιταλός γκολκίπερ είχε εδραιωθεί ως ένας από τους κορυφαίους της Serie B, πανηγυρίζοντας πέρυσι την άνοδο με την Έμπολι.

Ωστόσο, ο Μπρινιόλι στην Ιταλία δεν κατάφερε να καθιερωθεί στη Serie A και ακόμα και η Έμπολι, προτίμησε άλλον γκολκίπερ για τη μεγάλη κατηγορία. Οπότε και ο 30χρονος τερματοφύλακας, άδραξε την ευκαιρία του Τριφυλλιού μόλις του παρουσιάστηκε στα τέλη του Αυγούστου.

Εννιά μήνες αργότερα, ο Μπρινιόλι δεν έχει μετανιώσει για την απόφαση του. Ο Ιταλός έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Γιοβάνοβιτς και βλέπει πως θα εκπληρωθούν οι στόχοι που είχε θέσει, όταν επέλεξε την Ελλάδα. Για αυτό και δεν σκέφτεται τον επαναπατρισμό, παρότι ως έξυπνος άνθρωπος δεν το αποκλείει κιόλας…

Η απάντηση του Μπρινιόλι σήμερα, στην ιστοσελίδα «assocalciatori.it», είναι ενδεικτική: «Η ιδέα που έχω τώρα, είναι να παραμείνω στον Παναθηναϊκό. Αυτό θα εξαρτηθεί και από τις προθέσεις της ομάδας. Βέβαια, και στην Έμπολι είχα σκεφτεί το ίδιο και εξελίχθηκαν διαφορετικά τα πράγματα. Η θέληση μου είναι να αγωνιστώ στην Ευρώπη. Η αγορά στους τερματοφύλακες, γενικά είναι περίπλοκη».

Ο Διούδης και η εστία του Παναθηναϊκού

Εκ διαμέτρου αντίθετη είναι η θέση του Σωκράτη Διούδη. Ο διεθνής γκολκίπερ ήταν βασικός και αναντικατάστατος στον Παναθηναϊκό την προηγούμενη τετραετία και συμπεριλαμβανόταν στην τριάδα των «άσων» της Εθνικής Ελλάδας. Συνεπώς, ο παραγκωνισμός του λόγω της έλευσης του Μπρινιόλι στο «Καλαφάτης», είναι λογικό να προκαλεί τάσεις φυγής στον ποδοσφαιριστή.

Η Λέγκια Βαρσοβίας επεδίωξε να εκμεταλλευτεί την περίσταση τον Ιανουάριο, όμως η πρόταση της για τον δανεισμό του Διούδη χωρίς αντάλλαγμα, δεν ήταν δυνατόν να γίνει αποδεκτή από τον Παναθηναϊκό. Αντίστοιχα, ο Γιοβάνοβιτς δεν πρόκειται να συναινέσει στην αποχώρηση του τερματοφύλακα του, εάν δεν έχει επαρκή χρόνο για να τον αναπληρώσει.

Ο Διούδης έχει συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό μέχρι τον Ιούνιο του 2013. Για να πάρει μεταγραφή, ο διεθνής γκολκίπερ θα πρέπει να το ζητήσει και να φέρει μία πρόταση που θα καλύπτει τις απαιτήσεις της ΠΑΕ. Για την ώρα, ο Διούδης δεν έχει εκφράσει τέτοιο αίτημα. Σαφώς, δεν τον ικανοποιεί να είναι «νούμερο 2» στην ομάδα, όπως και κανέναν παίκτη στον πλανήτη. Από την άλλη, στον κανονικό Παναθηναϊκό κανένας δεν πρέπει να θεωρεί την παρουσία του στην ενδεκάδα ως δεδομένη…

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News