Παναθηναϊκός: Ο Μπακογιάννης ανακοινώνει λεπτομέρειες για τη Διπλή Ανάπλαση των 250 εκ. ευρώ!

Παναθηναϊκός: Ο Μπακογιάννης ανακοινώνει λεπτομέρειες για τη Διπλή Ανάπλαση των 250 εκ. ευρώ. Τι θα πει ο Δήμαρχος Αθηναίων στη συνέντευξη Τύπου για τον Βοτανικό.

Η Διπλή Ανάπλαση θα κοστίσει περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ και ο Κώστας Μπακογιάννης θα δώσει για πρώτη φορά λεπτομέρειες που δεν είχαν ακουστεί μέχρι πρότινος.

Το πρωί της Πέμπτης ο Κώστας Μπακογιάννης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για τη Διπλή Ανάπλαση. Με βάση της ανακοίνωση της Δημαρχίας, ο Μπακογιάννης θα αναφερθεί στις συμβάσεις που θα συνάψει ο Δήμος Αθηναίων με την ΠΑΕ, τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και την ΑΕΠ Ελαιώνα, η οποία εκπροσωπεί την Τράπεζα Πειραιώς και την Alpha Bank.

Τα λεγόμενα του Μπακογιάννη παρουσιάζουν ξεχωριστό ενδιαφέρον, επειδή θα είναι ο πρώτος εμπλεκόμενος στη Διπλή Ανάπλαση, ο οποίος θα μιλήσει δημοσίως μετά την οριστική συμφωνία μεταξύ όλων των μερών. Διότι ναι μεν οι συμβάσεις θα πρέπει να πάρουν τις τελικές εγκρίσεις, όμως σε προφορικό επίπεδο έχουν συμφωνηθεί τα πάντα.

Συνεπώς, η συνέντευξη Τύπου είναι μία ευκαιρία για να αποκαλυφθούν ορισμένες λεπτομέρειες, οι οποίες ήταν είχαν κρατηθεί μυστικές λόγω της ανοιχτής διαπραγμάτευσης, είτε δεν είχαν οριστικοποιηθεί μέχρι πρότινος.

Ο Μπακογιάννης έχει ευρύτερο ακροατήριο

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπακογιάννης δεν θα απευθυνθεί μόνο στους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Ο Δήμαρχος έχει ένα ευρύτερο ακροατήριο, που περιλαμβάνει τους δημότες της Αθήνας και τις παρατάξεις που συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας και θα κληθούν να ψηφίσουν υπέρ των συμφωνιών που έκλεισε ο Δήμος. Είναι δεδομένο ότι θα ειπωθούν πράγματα που δεν θα σχετίζονται μόνο με τον Παναθηναϊκό, αλλά περισσότερο με την πρωτεύουσα.

Πριν από μερικές μέρες, ο Δήμος Αθηναίων τελείωσε τις απαιτούμενες ενέργειες για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης και έχοντας λάβει προεγκρίσεις, είναι σε θέση να δρομολογήσει τις μελέτες και τις προκαταρκτικές εργασίες. Ο Δήμος έχει ζητήσει

128.947.079 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για τα περιφερειακά έργα στη Διπλή Ανάπλαση και άλλα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου. Μαζί με διάφορα άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, πρόκειται για ένα έργο που αποτιμάται κοντά στα 250 εκατομμύρια ευρώ!

Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός παίρνει σειρά 

Μετά τη συνέντευξη του Κώστα Μπακογιάννη, σειρά θα πάρει ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός ο οποίος θα αναρτήσει στην ιστοσελίδα του τις συμβάσεις και θα προκηρύξει έκτακτη Γενική Συνέλευση, για την έγκριση ή την απόρριψη τους. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και η ΑΕΠ Ελαιώνα που εκπροσωπεί τις τράπεζες, είναι ανώνυμες εταιρίες και λογοδοτούν στους μετόχους τους, για το «ναι» ή το «όχι» στο πρότζεκτ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News