Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς «μαρτύρησε» την παραμονή του

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μίλησε μετά τη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα, σαν να έχει αποφασίσει ότι θα συνεχίσει στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού.

Η αποθέωση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο «Απόστολος Νικολαΐδης» μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΣ Γιάννινα, απέδειξε την αποδοχή που απολαμβάνει ο Σέρβος από το σύνολο του κόσμου. Και απολύτως φυσιολογικά, επικρατεί αγωνία για την παραμονή του 60χρονου τεχνικού στο «Γεώργιος Καλαφάτης».

Ωστόσο, ίσως άθελα του, ο Ιβάν μαρτύρησε εμμέσως ότι έχει πάρει την απόφαση να συνεχίσει στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού. Πότε συνέβη αυτό; Στις δηλώσεις του Γιοβάνοβιτς στην Cosmote TV, αμέσως μόλις έληξε το σαββατιάτικο παιχνίδι.

«Είμαι περήφανος γιατί καταφέραμε μέσα από μία πολύ σκληρή διαδικασία, να είμαστε του χρόνου στην Ευρώπη. Σίγουρα αυτή η κατάσταση προϋποθέτει πολύ περισσότερη δουλειά, όμως για όλους μας, για το επιτελείο μου, για τους παίκτες, είναι η πιο ευχάριστη μέρα από την αρχή του πρωταθλήματος» δήλωσε ο Γιοβάνοβιτς.

Παρότι δεν υπάρχει ευθεία αναφορά στην ανανέωση του συμβολαίου του, ο Γιοβάνοβιτς μιλά ξεκάθαρα σαν να σκέφτεται τον εαυτό του στο Τριφύλλι την επόμενη σεζόν. Οι αναφορές του είναι σε πρώτο πληθυντικό: ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στην Ευρώπη και αυτό σημαίνει περισσότερη δουλειά και μεγαλύτερες ευθύνες για εκείνον και τους συνεργάτες του.

Η επίσημη απάντηση του Γιοβάνοβιτς στον Αλαφούζο αναμένεται να δοθεί μετά τον τελικό του Κυπέλλου, το Σάββατο 21 Μαΐου. Όμως, οι ενδείξεις δείχνουν πως το πότε αποτελεί τυπική διαδικασία. Ο Σέρβος έχει αποφασίσει και θα συνεχίσει τη δουλειά του στον Παναθηναϊκό, με σκοπό να τον οδηγήσει στους ομίλους του Conference League και να επανέρθει στη διεκδίκηση του τίτλου του πρωταθλητή.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News