Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς και οι εγχώριες επιλογές

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θέλει να έχει προσωπική άποψη για τους παίκτες που επιλέγει και η ελληνική αφορά του προσφέρει το πλεονέκτημα της δια ζώσης εικόνας.

Τα τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός δεν συνηθίζει να ψωνίζει από την ελληνική αγορά. Αφενός, είναι γεγονός πως στη Superleague είναι λίγοι οι παίκτες οι οποίοι μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε ένα σύλλογο του επιπέδου του Τριφυλλιού. Αφετέρου, οι ελληνικές ομάδες χρεώνουν περισσότερο από κοστίζει ένας παίκτης ανάλογης ποιότητας από το εξωτερικό.

Το καλοκαίρι του 2021, στο «Γεώργιος Καλαφάτης» ήρθε μόνο μία εγχώρια προσθήκη, ο Γιάννης Κώτσιρας από τον Αστέρα Τρίπολης. Ένα χρόνο νωρίτερα, είχαν εγκατασταθεί στο Κορωπί ο Φραν Βέλεθ από τον Άρη και ο Φώτης Ιωαννίδης από τον Αστέρα Τρίπολης.

Με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, οι συνήθειες ίσως να μεταβληθούν… Ο Σέρβος προπονητής, ακριβώς λόγω της φιλοσοφίας που τον διαπνέει στις μεταγραφές, προτιμά να επιλέγει παίκτες τους οποίους έχει παρακολουθήσει ζωντανά. Πλέον, μετά από δέκα μήνες παραμονής στην Ελλάδα, έχει σχηματίσει γνώμη και έχει ξεχωρίσει ποδοσφαιριστές.

Ασφαλώς, μέχρι σήμερα ο Γιοβάνοιτς δεν έχει υποδείξει κάποιον στη διοίκηση του Παναθηναϊκού. Άλλωστε, προέχει η ανανέωση του συμβολαίου του και μετά η συγκρότηση του ρόστερ. Εφόσον ο 60χρονος τεχνικός συνεχίσει, τότε θα καταθέσει και τις υποδείξεις του για τις υποδείξεις του για τις μεταγραφές.

Περαιτέρω, από τα ονόματα που έχουν ακουστεί για τον Παναθηναϊκό από τον ελλαδικό χώρο, για κανένα δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό. Αναμφίβολα, η αξία κάποιων παικτών δεν αμφισβητείται, όπως του Στίβεν Τσούμπερ της ΑΕΚ. Όμως, ο Γιοβάνοβιτς θα αποφασίσει εάν ο οποιοσδήποτε ταιριάζει στο σχέδιο του και έχει θέση στο δυναμικό του Τριφυλλιού.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News