Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς έχει λόγο που δεν ψάχνει τους... Βιτίνιο

Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς έχει λόγο που δεν ψάχνει τους… Βιτίνιο στις μεταγραφές από Ουκρανία και Ρωσία

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξέρει γιατί δεν προχώρησε σε μεταγραφή από τη ρωσική και την ουκρανική αγορά και προτιμά να συνεχίσει με το ρόστερ του Παναθηναϊκού.

Η έγκυρη βραζιλιάνικη ιστοσελίδα «O Globo» έγραψε την Πέμπτη ότι ο Παναθηναϊκός έχει εκφράσει ενδιαφέρον για τον Βιτίνιο, τον 22χρονο Βραζιλιάνο επιθετικό της Ντινάμο Κιέβου. Από το ρεπορτάζ δεν επιβεβαιώθηκε η πληροφορία και χρεώνεται σε μανατζερικούς κύκλους.

Γενικότερα, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν ενθουσιάστηκε με την προοπτική για μία μεταγραφή σε αυτό το τάιμινγκ. Παρότι οι αγορές της Ρωσίας και της Ουκρανίας που άνοιξαν έκτακτα λόγω του πολέμου, έχουν ποιοτικές επιλογές και από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού υπήρχε η διάθεση για την κάλυψη του κόστους, εντούτοις ο Σέρβος προπονητής επιμένει να προχωρήσει με το υπάρχον ρόστερ.

O Παναθηναϊκός δεν θα βρει αυτό που θέλει

Εκ πρώτης όψεως, η επιμονή του Γιοβάνοβιτς φαίνεται παράλογη. Άλλοι προπονητές πετάνε… τη σκούφια τους για μεταγραφές. Όμως, ο Γιοβάνοβιτς επιθυμεί να ζητά νέους παίκτες μόνο όταν το θεωρεί απαραίτητο και μόνο όταν ικανοποιηθεί από την επιλογή του.

Τη δεδομένη χρονική περίοδο, ο Γιοβάνοβιτς με μία έρευνα που έκανε στις λίστες από τη Ρωσία και την Ουκρανία, διαπίστωσε ένα πράγμα: οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές προέρχονται από απραξία αρκετών εβδομάδων και δεν έχουν ρυθμό ή την αναγκαία φυσική κατάσταση.

Τα δύο αντιπαραδείγματα για τον Παναθηναϊκό

Για παράδειγμα, ο Βιτίνιο, ο οποίος παρουσιάστηκε ως υποψήφιος στόχος του Ιβάν, έχει εγκατασταθεί στο Ρίο Ντε Τζανέιρο από τον Φεβρουάριο. Ο Βραζιλιάνος έφυγε από το Κίεβο λίγο πριν αρχίσουν οι εχθροπραξίες και έκτοτε, παραμένει στην πατρίδα του και δεν έχει ενεργή παρουσία στα ποδοσφαιρικά δρώμενα.

Αντίστοιχα, η εικόνα του Κριχόβιακ στο ντεμπούτο του με την ΑΕΚ μόνο ενθαρρυντική δεν ήταν. Μάλιστα, ο Πολωνός έχει κίνητρο να φορμαριστεί εν όψει των μπαράζ που θα δώσει η Εθνική Πολωνίας για την πρόκριση της στο Μουντιάλ του Κατάρ. Ένα κίνητρο που δεν έχουν άλλοι παίκτες και είναι λογικό να έχουν αποσυντονιστεί με τις εξελίξεις…

Ένας επιθετικός ο οποίος θα ερχόταν αυτές τις μέρες στο «Γεώργιος Καλαφάτης», θα χρειαζόταν χρόνο για να συνέρθει αγωνιστικά. Επιπλέον, σίγουρα θα είχε επηρεαστεί από τον πόλεμο και με όσα μαθαίνει για το περιβάλλον που ζούσε μέχρι πριν ένα μήνα. Δεν θα ήταν εύκολο να πατήσει το «επανεκκίνηση» και να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό στα Play Offs και στο Κύπελλο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News