Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς δουλεύει στην τακτική και αλλάζει σύστημα

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αναμένεται να επαναφέρει το 4-3-3 στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ, Επέστρεψαν οι Αλεξανδρόπουλος και Χατζηγιοβάνης από την Εθνική Ελλάδας.

Στο ισόπαλο 0-0 του Παναθηναϊκού με τον Άρη, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς χρησιμοποίησε για πρώτη φορά σύστημα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς.

Ο Σέρβος προπονητής αναγκάστηκε να απαρνηθεί την τετράδα στην άμυνα, εξαιτίας των πολλών απουσιών (στον πάγκο είχε 19άδα, με δύο γκολκίπερ και μόνο έμπειρο τον Μαουρίσιο) και των συνθηκών της αναμέτρησης. Ωστόσο, είναι σαφές ότι ο Γιοβάνοβιτς προτιμά ένα διαφορετικό και πιο επιθετικό στυλ.

Στον αντίποδα, το σύστημα 3-4-3 έδωσε μεγαλύτερη αμυντική σιγουριά στον Παναθηναϊκό. Ένα στοιχείο που εκτίμησε ο Γιοβάνοβιτς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα επιμείνει στην ίδια διάταξη.

Αυτό που ψάχνει ο Σέρβος προπονητής είναι μία ισορροπία στη μετάβαση. Πως θα διατηρήσει την ανασταλτική λειτουργία, προσθέτοντας περισσότερη επιθετικότητα. Αναμφίβολα, είναι μία άσκηση για δυνατούς λύτες…

Λαμβάνοντας υπόψη την επιστροφή του Ρούμπεν Πέρεθ, του παίκτη που έχει κομβικό ρόλο στα πλάνα του Γιοβάνοβιτς, η αλλαγή συστήματος μοιάζει βέβαια. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ με 4-3-3, αυτό που έχει μεταχειριστεί ο 60χρονος τεχνικός στην πλειονότητα των παιχνιδιών.

Στο μεταξύ, με πρωινή προπόνηση στο «Γ. Καλαφάτης» συνεχίστηκε την Τρίτη η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για το κυριακάτικο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε προθέρμανση, ασκήσεις κυκλοφορίας μπάλας, τακτική και παιχνίδι στο μισό γήπεδο. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Μακέντα, Λούντκβιστ, ενώ απουσίασε ο Ιωαννίδης λόγω εθνικής Νέων.

Αντίθετα, Αλεξανδρόπουλος και Χατζηγιοβάνης ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους με την εθνική Ανδρών και ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News