Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς απείλησε… ότι θα φύγει για Κύπρο

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς φρόντισε να χαμηλώσει τον πήχη των προσδοκιών για τον Παναθηναϊκό, αμέσως μετά την επιστροφή στους τίτλους.

Η επιστροφή στην Ευρώπη και η κατάκτηση του Κυπέλλου έφεραν το ξέσπασμα των οπαδών του Παναθηναϊκού. Αναμενόμενη αντίδραση, αφού προέρχονται από δύσκολα και επίπονα χρόνια, στη διάρκεια των οποίων η αγαπημένη ομάδα τους δεν θύμιζε σε τίποτα το ένδοξο παρελθόν της.

Παράλληλα, οι δύο επιτυχημένοι στόχοι δημιουργούν προσδοκίες για μεγαλύτερες επιτυχίες τη νέα σεζόν. Μεγαλύτερες απ’ όσες θα έπρεπε, όμως. Γιατί ο «πράσινος» οργανισμός δεν έχει αναγεννηθεί πλήρως, ώστε να τις υποστηρίξει αποτελεσματικά.

Το εξήγησε εγκαίρως ο ίδιος ο αναμορφωτής του Παναθηναϊκού, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος φρόντισε να «προσγειώσει» τους πάντες στη συνέντευξη Τύπου μετά τον τελικό του Κυπέλλου. Άσχετα εάν τα λεγόμενα του πέρασαν στο… ντούκου, λόγω της… μέθης από την κατάκτηση του τίτλου και τα επεισόδια που σημειώθηκαν.

«Θα ήμουν μη σοβαρός προπονητής αν σας έλεγα ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να πάρει του χρόνου πρωτάθλημα»

«Θα ήμουν μη σοβαρός προπονητής, καθόλου σοβαρός προπονητής, εάν σας έλεγα ότι ο Παναθηναϊκός του χρόνου πρέπει να πάρει πρωτάθλημα» επισήμανε με έμφαση ο Γιοβάνοβιτς. Δεν υπάρχει πιο ξεκάθαρη εξήγηση από τον καθ’ ύλην αρμόδιο για τους στόχους της σεζόν 2022-2023.

Ο Ιβάν δεν περιορίστηκε σε αυτό… Αντίθετα, ο 60χρονος προπονητής επέμεινε με πιο πειστικό τρόπο: «Αν μου έλεγε κάποιος, πάρε όσα λεφτά θέλεις και του χρόνου να πάρεις το πρωτάθλημα, θα ήμουν ήδη σε ένα αεροπλάνο για το σπίτι μου στην Κύπρο». Υπονοώντας πως ούτε και ο Γιάννης Αλαφούζος δεν του ζήτησε να στεφθεί πρωταθλητής. Και αν το ζητούσε, εκείνος σίγουρα δεν θα είχε ανανεώσει.

Ο Γιοβάνοβιτς έκρουσε… τον κώδωνα του κινδύνου, για το ενδεχόμενο ο Παναθηναϊκός να πιστέψει ότι ξεπέρασε όλες τις αδυναμίες και τις παθογένειες του. «Το να γυρίζουμε στην εποχή του Δομάζου, του Σαραβάκου, του Καραγκούνη και του Μπασινά για να πάρουμε έμπνευση, είναι φυσιολογικό, αλλά μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνο» ήταν τα λόγια του… σοφού Σέρβου.

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News