Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς αλλάζει σύστημα κόντρα στον ΠΑΟΚ

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αφήνει το 3-4-3 και αναπροσαρμόζει τον σχεδιασμό του για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ.Το Sportday.gr έχει το ρεπορτάζ.

Οι επιστροφές όλων των παικτών, εκτός από τους μακροχρόνια απόντες Μακέντα και Λούντκβιστ, το διαφορετικό στυλ του αντιπάλου και η ανάγκη για βαθμούς, ωθούν τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να επαναφέρει το σύστημα 4-3-3 και να αφήσει το 3-4-3 που μεταχειρίστηκε στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ο Γιοβάνοβιτς δούλεψε με τον προτιμώμενο σχηματισμό του στις περισσότερες ασκήσεις τακτικής στη διάρκεια της εβδομάδας, αν και δοκίμασε μερικές εναλλακτικές επιλογές.

Ο Παναθηναϊκός εναντίον του ΠΑΟΚ έχει ανάγκη από τη νίκη, προκειμένου ανέβει στην τετράδα, για να εκμεταλλευτεί τυχόν απώλειες των ανταγωνιστών του. Ειδικά της ΑΕΚ, η οποία θα έχει πολύ δύσκολη αποστολή με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο.

Συνεπώς, ο Γιοβάνοβιτς προσαρμόζει το σχέδιο του, για να δώσει επιθετικότητα στην ενδεκάδα του. Το 3-4-3 διαπνέεται από συντηρητική φιλοσοφία, αν και με τον Άρη απέδωσε πλήρως.

Τα πρόσωπα της ενδεκάδας του Παναθηναϊκού

Στις σκέψεις του Γιοβάνοβιτς, ο Μπρινιόλι θα υπερασπιστεί την εστία. Οι Βέλεθ και Σένκεφελντ θα παίξουν στο κέντρο της άμυνας, ο Κώτσιρας προβάλλει ως φαβορί για να καλύψει το δεξιό άκρο αντί του Σάντσες και ο Χουάνκαρ δεν… μετακινείται από το αριστερό.

Στη μεσαία γραμμή, ο Ρούμπεν θα αρχίσει αμυντικός χαφ και ο Βιγιαφάνιες θα τον πλαισιώσει. Ο Αλεξανδρόπουλος έχει τις πιο πολλές πιθανότητες να συμπληρώσει την τριάδα, με τον Γκατσίνοβιτς να είναι το αουτσάιντερ.

Ο Παλάσιος θα παίξει ως δεξιός εξτρέμ, ο Αϊτόρ ως αριστερός εξτρέμ και ο Ιωαννίδης θα αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης. Ο 21χρονος στράικερ έχασε προπονήσεις λόγω της παρουσίας του στην Εθνική Ελπίδων, όμως η κατάσταση του Καρλίτος δεν αφήνει περιθώρια στον Γιοβάνοβιτς.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News