Παναθηναϊκός: Ο Γιάννης Αλαφούζος διέβη τον... Ρουβίκωνα με επιτυχία

Παναθηναϊκός: Ο Γιάννης Αλαφούζος διέβη τον… Ρουβίκωνα με επιτυχία και βρέθηκε στη Λεωφόρο σε παιχνίδι με κόσμο μετά από πέντε χρόνια

Από μόνη της η παρουσία του Γιάννη Αλαφούζου στο «Απόστολος Νικολαΐδης» είναι είδηση. Πόσο μάλλον με την παρουσία θεατών, αφού πέρασαν πέντε χρόνια από την τελευτάια φορά που ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ συνυπήρξε με οπαδούς του Παναθηναϊκού…

Οχτώ μήνες από την τελευταία παρουσία του σε παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Ο Γιάννης Αλαφούζος είχε βρεθεί στις εξέδρες του «Απόστολος Νικολαΐδης» για το φιλικό με τον Παναιτωλικό, στις 21 Αυγούστου.

Ένας χρόνος από τότε που παρακολούθησε επίσημο ματς. Στις 18 Απριλίου του 2021, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ είχε δει την ήττα του Παναθηναϊκού με 2-1 από τον Άρη στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Κοινή συνισταμένη των δύο εμφανίσεων του Αλαφούζου; Οι αναμετρήσεις είχαν διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών. Λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού, δεν υπήρχαν θεατές.

Η πλήρης αποστασιοποίηση του Αλαφούζου

Για να εντοπίσουμε τον Αλαφούζο στις σουίτες του «Απόστολος Νικολαΐδης» ταυτόχρονα με τον κόσμο στις εξέδρες, πρέπει να ανατρέξουμε πέντε χρόνια πριν. Στις 23 Απριλίου του 2017, όταν ο Παναθηναϊκός είχε υποδεχτεί τον Ατρόμητο για το πρωτάθλημα.

Για τα επόμενα τρία χρόνια, ο εφοπλιστής απείχε από τα παιχνίδια του Τριφυλλιού. Αφενός για μεγάλο χρονικό διάστημα είχε αποστασιοποιηθεί με αποκορύφωμα τη στάση πληρωμών, αφετέρου δεν ένιωθε όπως στην αρχή της ενασχόλησης του με το ποδόσφαιρο.

Εν τέλει, ο Αλαφούζος εμφανίστηκε στο ΟΑΚΑ στα Play Offs της σεζόν 2019-2020, εκμεταλλευόμενος και την απουσία των θεατών εξαιτίας των αυστηρών μέτρων στην πρώτη καραντίνα για τον Covid-19.

Ο Αλαφούζος επέστρεψε με κόσμο

Φέτος, ο Αλαφούζος ασχολείται με τον Παναθηναϊκό τόσο πολύ, όσο στην τριετία 2012-2015. Όμως, δεν μετέβαινε συνειδητά στο γήπεδο, επειδή ήξερε πως θα προκαλούσε αντιδράσεις στους οπαδούς, για τους οποίους αποτελεί «persona non grata». Και κατά κάποιο τρόπο, η προσοχή θα αποστρεφόταν από την προσπάθεια της ομάδας.

Η απόφαση του Αλαφούζου να παρακολουθήσει δια ζώσης τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Λαμίας στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου, έχει σημασία και υψηλό συμβολισμό. Σηματοδοτεί την επιστροφή στην κανονικότητα και για τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ. Διότι δεν είναι το πιο σύνηθες αυτός που πληρώνει, να μην παρευρίσκεται στο γήπεδο.

Ήταν το κατάλληλο τάιμινγκ στον Παναθηναϊκό

Ασφαλώς, το τάιμινγκ είναι το πλέον κατάλληλο. Ο Παναθηναϊκός έχει φορμαριστεί, προερχόταν από επικράτηση στο ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων και η Λαμία προμήνυε ένα σχετικά εύκολο βράδυ. Οπότε, το ρίσκο για να στραβώσει κάτι σε αγωνιστικό επίπεδο, είχε ελαχιστοποιηθεί για τον Αλαφούζο.

Το πιο σημαντικό είναι πως η πλειονότητα των οπαδών δεν έδωσε σημασία στην παρουσία του Αλαφούζου στην εξέδρα. Σαφώς, η δημοφιλία του παραμένει στο ναδίρ, αλλά ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ μπορεί να έρθει στο γήπεδο χωρίς πρόβλημα. Κατά μία έννοια, τη Μεγάλη Τετάρτη ο Αλαφούζος διέβη τον Ρουβίκωνα του με επιτυχία…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News