ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ο Βιγιαφάνιες δείχνει ικανός να το γυρίσει

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός ήταν έτοιμος να φύγει από το «Καλαφάτης». Τώρα, το γήπεδο έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα.

 

Δώδεκα ποδοσφαιριστές από το ρόστερ του Παναθηναϊκού έχουν συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο. Οι οποίοι έχουν από την Πρωτοχρονιά το δικαίωμα να υπογράψουν με άλλη ομάδα. Ασφαλώς, δεν είναι όλοι εξίσου σημαντικοί και για τον καθένα ισχύουν διαφορετικά δεδομένα. Αλλά σε περίπτωση θέση στη συγκεκριμένη λίστα, βρίσκεται ο Λούκας Βιγιαφάνιες.

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος στο δυναμικό του Τριφυλλιού και εσχάτως, έχει επανακτήσει το status του βασικού στο πλάνο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Με την απόδοση του τον Δεκέμβριο, ο Βιγιαφάνιες απέδειξε ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά στον Παναθηναϊκό, όπως περίμενε ο Γιάννης Αλαφούζος ότι τον έφερε πίσω στο «Καλαφάτης» το καλοκαίρι του 2020. Μία διαφορά που ο «Βίγια» δεν έκανε προηγουμένως και αντιθέτως, προκάλεσε προβλήματα στα αποδυτήρια με τη συμπεριφορά του.

Η αλήθεια είναι ότι με αποκορύφωμα τη χειροδικία του κατά του Χατζηγιοβάνη, ο Βιγιαφάνιες δυσαρέστησε τον Αλαφούζο και τη διοίκηση του Παναθηναϊκού. Ωστόσο, κατά μέρος η παραμονή του 31χρονου παίκτη στο Κορωπί θα εξαρτηθεί από την εισήγηση του Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος δεν έχει αποφανθεί για τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό και θα τον αξιολογήσει συνολικά μέχρι το τέλος της σεζόν.

Καθοριστικό ρόλο για το μέλλον του Βιγιαφάνιες στον Παναθηναϊκό θα παίξει το οικονομικό. Με το τρέχον συμβόλαιο ο ποδοσφαιριστής αμείβεται με 620.000 ευρώ ετησίως. Εξυπακούεται πως με παραπλήσιες απαιτήσεις, δεν υπάρχει απολύτως καμία πιθανότητα ανανέωσης. Δεν είναι σαφές που θα φτάσει η ΠΑΕ σε μία ενδεχόμενη προσφορά της, αλλά δύσκολα θα ξεπεράσει το 50-60%.

Σε κάθε περίπτωση, δεν έχουν διευκρινιστεί ούτε τα «θέλω» του Βιγιαφάνιες. Αν έχει την πρόθεση να συζητήσει ή αν έχει κουραστεί με όσα του χρεώνονται και προτιμά να αλλάξει περιβάλλον. Γιατί και αυτό είναι ένα υπαρκτό σενάριο…

Από το ρεπορτάζ του Sportday.gr προκύπτει ο Γιοβάνοβιτς είναι ικανοποιημένος με την απόδοση, αλλά και με την προσήλωση του Βιγιαφάνιες. Από τον Σεπτέμβριο και έπειτα, ο «Βίγια» συμπεριφέρεται με περισσότερο επαγγελματισμό και είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του. Ενώ η δικαστική διαμάχη του με την ΠΑΕ δεν τον εμπόδισε να διακρίνεται στο γήπεδο. Αντίστοιχα, ο Αλαφούζος εμπιστεύεται τον Γιοβάνοβιτς και αν ο προπονητής ζητήσει την παραμονή του Βιγιαφάνιες, ο μεγαλομέτοχος δεν θα εκφράσει αντιρρήσεις.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News