Παναθηναϊκός: Ο Βαγιαννίδης έτοιμος για «Β Ανδρικό ρόλο»

Κώτσιρας και Σάντσες δεν έπεισαν ότι μπορούν να καλύψουν με ασφάλεια το δεξιό άκρο της άμυνας του Παναθηναϊκού. Ένα κενό που ο Γιώργος Βαγιαννίδης έχει κάθε λόγο να πιστεύει ότι μπορεί να γεμίσει.

Προσοχή στο κενό μεταξύ του… Γιάννη Κώτσιρα και του Φακούντο Σάντσες. Ένα κενό που ο Γιώργος Βαγιαννίδης το βλέπει και έχει κάθε λόγο να πιστεύει ότι μπορεί να το εκμεταλλευτεί. Αρκεί εκείνος να έχει την εξέλιξη που χρειάζεται για να σταδιοδρομήσει ως ο βασικός δεξιός μπακ του Παναθηναϊκού.

Ο Φακούντο Σάντσες αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2020 και ήταν επιλογή του Τσάβι Ρόκα. Εκ του αποτελέσματος, αποδεικνύεται ένας αξιόπιστος αμυντικός, ο οποίος προωθείται συχνά και απειλεί στην επίθεση, αλλά δεν κάνει τη διαφορά.

Ο Γιάννης Κώτσιρας εντάχτηκε στο Τριφύλλι το καλοκαίρι του 2021, με υπόδειξη των ανθρώπων του Συλλόγου και με την έγκριση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ωστόσο, ο 28χρονος δεν έχει θυμίσει ακόμα τον ποδοσφαιριστή που εντυπωσίασε με τον Αστέρα Τρίπολης.

Στην τελική ευθεία πριν τη λήξη της σεζόν, κανένας εκ των δύο δεν έχει πείσει ότι είναι ο ιδανικός δεξιός μπακ για τον Παναθηναϊκό. Αμφότεροι έχουν παίξει μερικά καλά ματς, αλλά έχουν και άσχημα βράδια. Το αποτέλεσμα είναι πως αρκετοί υποστηρίζουν ότι το Τριφύλλι πρέπει να πάρει παίκτη στη συγκεκριμένη θέση, για τρίτη συνεχόμενη θερινή μεταγραφική περίοδο.

O Βαγιαννίδης στο πλάνο της νέας σεζόν

Βέβαια, ο Παναθηναϊκός έχει ένα δικό του πρότζεκτ για το δεξιό άκρο της άμυνας. Έναν νεαρό με μεγάλο ταλέντο, ο οποίος χρειάζεται εμπειρία και τακτική εξέλιξη. Ο Γιώργος Βαγιαννίδης επέστρεψε πέρυσι μετά το αποτυχημένο πέρασμα του από την Ίντερ με σκοπό να καθιερωθεί στους «πράσινους».

Φέτος, ο 20χρονος είναι ο βασικός δεξιός μπακ της Β’ ομάδας, όμως την Κυριακή έπαιξε ως αλλαγή στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στο 0-0 του Παναθηναϊκού με τον Άρη. Το ντεμπούτο του Βαγιαννίδη στη Superleague οφείλεται και στις πολλές απουσίες που είχε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Για αυτό και ο «Βάγια» αγωνίστηκε στην επίθεση, για να πιέσει τους αντίπαλους αμυντικούς και να αξιοποιήσει τους κενούς χώρους.

Είναι ο Βαγιαννίδης έτοιμος για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός ενδεκαδάτου ρόλου; Όχι, είναι η απάντηση. Ωστόσο, ο νεαρός αμυντικός έχει τα φόντα για να αποτελέσει τον αναπληρωματικό την επόμενη σεζόν. Με την προϋπόθεση πως θα δουλέψει σκληρά για να διορθώσει τις αδυναμίες του, θα βελτιώσει τη σωματοδομή του και θα μάθει να αμύνεται πιο αποτελεσματικά.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News