Παναθηναϊκός Μεταγραφές: Το τρικ που «ξεκλειδώνει» το «ναι» των μάνατζερ του Μπλάνκο

Ο Παναθηναϊκός και ο Ντομίνγκο Μπλάνκο θέλουν να πορευτούν μαζί. Απομένει ένα εμπόδιο, το ποσό που ζητάει το μανατζερικό γραφείο που εκπροσωπεί τον Αργεντινό και το Sportday.gr εξηγεί πως θα ξεπεραστεί.

Ο Ντομίνγκο Μπλάνκο θα μείνει ελεύθερος στις 30 Ιουνίου, αφού λήγει το συμβόλαιο του με την Ιντεπεντιέντε. Ωστόσο, ο Αργεντινός μέσος έχει μία συνήθη δέσμευση που έχουν οι Λατινοαμερικάνοι ποδοσφαιριστές: ένα ποσοστό των δικαιωμάτων του ανήκει σε μανατζερικό γραφείο, το οποίο έχει λόγο στις αποφάσεις του.

Στις διαπραγματεύσεις του απεσταλμένου του Παναθηναϊκού με τον ατζέντη του Μπλάνκο, συζητείται ένα υψηλό πριμ υπογραφής που θα πάρει ο παίκτης, εφόσον επιτευχθεί συμφωνία. Πρακτικά, το μεγαλύτερο μέρος θα είναι ένα άτυπο αντίτιμο που θα πάρει το μανατζερικό γραφείο.

«Πηγές» από την Αργεντινή αναφέρουν ότι οι συζητήσεις εξελίσσονται πολύ καλά και οδεύουν προς συμφωνία. Από το στρατόπεδο του Τριφυλλιού, τηρείται σιγή ιχθύος για την υπόθεση και δεν «διαρρέει» το παραμικρό, εκτός από την παραδοχή ότι ο Μπλάνκο απασχολεί σοβαρά.

Η λύση με το πριμ υπογραφής

Περαιτέρω, η πιο σημαντική εκκρεμότητα σχετίζεται με το πριμ υπογραφής. Ο Μπλάνκο είναι περιζήτητος στη Λατινική Αμερική, ως ελεύθερος μπορεί να κερδίσει υψηλότερες αποδοχές, συνεπώς και το μανατζερικό γραφείο προσπαθεί να αποκομίσει ένα μεγάλο κέρδος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Αργεντινή, η «πράσινη» προσφορά για το πριμ υπογραφής αγγίζει τις 500.000 ευρώ. Η πλευρά του Μπλάνκο φέρεται να αξιώνει περίπου 700-800.000 ευρώ, με τη διαφορά να μην είναι αμελητέα, αλλά να μην είναι και αγεφύρωτη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από το Τριφύλλι έχει τεθεί στο τραπέζι η διατήρηση ενός υψηλού ποσοστού μεταπώλησης για το μανατζερικό γραφείο που εκπροσωπεί τον Μπλάνκο. Ούτως ώστε, εφόσον μία ευρωπαϊκή ομάδα αγοράσει τον 27χρονο μέσο, οι εκπρόσωποι του να καρπωθούν περισσότερα χρήματα. Σε πρώτη φάση, η αντίδραση των Αργεντινών μάνατζερ δείχνει θετική και το εξετάζουν.

Ο Μπλάνκο είναι έτοιμος

Η πρόταση του Παναθηναϊκού στον Μπλάνκο, ανεξάρτητα από το ποσό που προορίζεται για τους ατζέντηδες του, προβλέπει τριετή συνεργασία, με αποδοχές που θα αρχίσουν από τις 550.000 ευρώ ετησίως και θα αυξηθούν κλιμακωτά. Επίσης, ο παίκτης θα λάβει αρκετά μπόνους στόχων, που θα του επιτρέψουν να κερδίσει περισσότερα, όσο θα έχει καλή πορεία σε Ελλάδα και Ευρώπη ομάδα.

Η επιθυμία του Μπλάνκο στην ιστορία δεν αμφισβητείται: ο παίκτης θέλει να παίξει στην Ευρώπη και ο Παναθηναϊκός αποτελεί το «όχημα». Ταυτόχρονα, ο Αργεντινός έχει ενθουσιαστεί με όσα έχει μάθει από τον Παλάσιος για τη ζωή στην Αθήνα και για την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί του Τριφυλλιού. Ενώ και ο ίδιος ο Μπλάνκο, διακρίνει την προοπτική που έχει με τον Παναθηναϊκό και την ειδική σχέση του συλλόγου με το αργεντινικό ποδόσφαιρο.

 
 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News