Παναθηναϊκός Μεταγραφές: Το «κουτάκι» στην αναζήτηση του Γιοβάνοβιτς

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού ζήτησαν ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό για τους ποδοσφαιριστές που θα προταθούν στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ένα βασικό χαρακτηριστικό στα κριτήρια αναζήτησης του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, είναι η εμπειρία. Ο Σέρβος προπονητής ψάχνει παίκτες για το ρόστερ του Παναθηναϊκού, οι οποίοι θα είναι έτοιμοι να βοηθήσουν και θα αντέχουν σε συνθήκες πίεσης.

Ο Γιοβάνοβιτς εκτιμά τους ταλαντούχους, ενδεχομένως να ενέκρινε μία μεταγραφή νεαρού, όμως ως γενικό κανόνα για την καλοκαιρινή ενίσχυση, αναζητά έμπειρους. Και αυτό έχει φροντίσει να το επικοινωνήσει στους ατζέντηδες που προτείνουν ονόματα.

Οι μάνατζερ που έλαβαν ενημέρωση από τους ιθύνοντες του Παναθηναϊκού, διάβασαν την υποσημείωση για τα… χιλιόμετρα στο κοντέρ της πρότασης τους. Έναν αστερίσκο που έχει μεγάλη σημασία για τον 60χρονο τεχνικό του Τριφυλλιού.

Γενικότερα, στην καριέρα του ο Γιοβάνοβιτς συνήθιζε να δουλεύει με έτοιμους παίκτες. Ουδέποτε υποστήριξε ένα σχέδιο εξέλιξης μικρών σε ηλικία, προκειμένου να τους μετατρέψει σε κανονικούς ποδοσφαιριστές.

Αντίστοιχα, στον Παναθηναϊκό ανέλαβε την αποστολή να τον επαναφέρει στη διεκδίκηση των τίτλων. Για να το πετύχει, στηρίχτηκε στους έμπειρους του ρόστερ και έθεσε στο περιθώριο την αξιοποίηση των πιο ταλαντούχων.

Προφανώς, ο Ιβάν δεν είναι ανόητος να μην αξιοποιήσει κάποιον που θα κάνει τη διαφορά. Αλλά, δεν πρόκειται να θυσιάσει αποτελέσματα και βαθμούς, για να εξελίξει μία νεανική φουρνιά.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News