Παναθηναϊκός Μεταγραφές: Το δίλημμα ζωής που αντιμετωπίζει ο Ντομίνγκο Μπλάνκο

Ο Ντομίνγκο Μπλάνκο καλείται να πάρει μία απόφαση για το μέλλον του. Θα εκπληρώσει το όνειρο της καριέρας στην Ευρώπη ή θα προτιμήσει τα δολάρια των ΗΠΑ. Την απάντηση την έχει μόνο εκείνος. Ή μάλλον, μαζί με άλλο ένα πρόσωπο!

Η εκπλήρωση ενός ονείρου ή ο στυγνός επαγγελματισμός; Ανάμεσα σε αυτά τα δύο καλείται να επιλέξει ο Ντομίνγκο Μπλάνκο, μετά την οριστική και αμετάκλητη απόρριψη της ανανέωσης του συμβολαίου του με την Ιντεπεντιέντε.

Ο Αργεντινός μέσος έχει δύο επιλογές, πάντα σε συνεννόηση με τον ατζέντη του. Η μία είναι η μεταγραφή στην Ευρώπη και η ένταξη σε ένα club που έχει παραδοσιακή σχέση λατρείας με τους Αργεντινούς. Επιπλέον, στον Παναθηναϊκό ο Μπλάνκο θα συναντήσει έναν μέχρι πρότινος συμπαίκτη του, ο οποίος επιχείρησε (επιτυχώς, εκ των υστέρων) το ίδιο ταξίδι έναν χρόνο πριν: τον Σεμπάστιαν Παλάσιος.

Η δεύτερη επιλογή είναι το Μεξικό ή οι ΗΠΑ, όπου θα δεχτεί πιο δελεαστικές οικονομικά προσφορές. Όμως, αναμφίβολα τα δύο πρωταθλήματα δεν έχουν την αίγλη των ευρωπαϊκών διοργανώσεων στα μάτια των Αργεντινών ποδοσφαιριστών.

Οι ενδείξεις μαρτυρούν Ευρώπη και Παναθηναϊκό, αλλά… 

Κανείς δεν γνωρίζει ποια θα είναι η τελική απόφαση του Μπλάνκο. Γιατί ο Ντομίνγκο πρέπει να συνεννοηθεί με τον ατζέντη του, ο οποίος δεν λειτουργεί απλά ως εκπρόσωπος του. Διότι διατηρεί ένα ποσοστό επί των δικαιωμάτων του, όπως είναι η κοινή πρακτική στη Λατινική Αμερική. Άρα, ο μάνατζερ έχει λόγο και όφελος από το deal που επίκειται.

Πάντως, οι ενδείξεις για τον Μπλάνο μαρτυρούν… Ευρώπη. Το έγραψε ο δημοσιογράφος του ESPN, καταγράφοντας λεπτομέρειες από τη συνάντηση του Μπλάνκο με τη διοίκηση της Ιντεπεντιέντε. Το αποκάλυψε ο προπονητής της Λίγκα Ντε Κίτο, Λουίς Ζουμπέλδια, ο οποίος ισχυρίστηκε πως επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 27χρονο μέσο.

Ο Παναθηναϊκός έχει προβεί στην κίνηση του και περιμένει την απάντηση του Μπλάνκο. Του προτείνει συμβόλαιο τριετούς διάρκειας, με συνολικές αποδοχές που ξεπερνούν τα 2,2 εκατομμύρια ευρώ. Μία ηγεμονική πρόταση, αντάξια ενός παίκτη που απασχολεί πολλές ομάδες στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Ο Παλάσιος πρεσβευτής του Παναθηναϊκού στην Αργεντινή

Παράλληλα, ο Παλάσιος λειτουργεί ως… άτυπος πρεσβευτής του Τριφυλλιού στην Αργεντινή. ο Παλάσιος μιλά συχνά με τον Μπλάνκο και του εξιστορεί πως περνά στην Αθήνα. Πως ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Conference League, πως κατέκτησε το Κύπελλο, πως η ατμόσφαιρα στο «Απόστολος Νικολαΐδης» θυμίζει την πατρίδα τους, πως η ζωή στην αθηναϊκή Ριβιέρα είναι υπέροχη.

Η μπάλα είναι στην κυριολεξία στον Μπλάνο, ο οποίος πρέπει να αποφασίσει που θα πασάρει. Θα διεκδικήσει την δόξα στην Ευρώπη ή θα προτιμήσει τα δολάρια. Κάθε προτίμησε έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και όλα ζυγίζονται στο μυαλό του 27χρονου χαφ…

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News