Παναθηναϊκός Μεταγραφές: Τα σενάρια στην Κύπρο για τον Πίττα και η γνώμη του Ιβάν

Παναθηναϊκός Μεταγραφές: Τα σενάρια στην Κύπρο για τον Πίττα και η γνώμη του Γιοβάνοβιτς

Κυπριακά ΜΜΕ γράφουν ότι ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται επιβεβαιωμένα για τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλητή Απόλλωνα Λεμεσού, Ιωάννη Πίττα.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει στενούς φίλους στην Κύπρο και συχνά-πυκνά, συνδέεται με μεταγραφικά σενάρια στο νησί. Αν και στην πραγματικότητα, στο διάστημα που ο Σέρβος εργάζεται στον Παναθηναϊκό δεν έχει ψαχτεί με παίκτη από τη Μεγαλόνησο.

Τις τελευταίες μέρες αναπτύσσεται μία φημολογία που αναφέρει ότι ο Γιοβάνοβιτς έχει ξεχωρίσει τον επιθετικό του Απόλλωνα Λεμεσού, Ιωάννη Πίτα. Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλητή Κύπρου αποτελεί ένα hot όνομα στην κυπριακή αγορά και η μετοχή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο έχει σημειώσει… limit up.

Κυπριακά ρεπορτάζ υποστηρίζουν σήμερα (29/5) ότι έχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Πίττα. Δεν περιορίζονται στην είδηση, αλλά δημοσιοποιούν και τις απαιτήσεις του Απόλλωνα για τον 26χρονο στράικερ: 1 εκατομμύριο ευρώ.

Αυτό το αντίτιμο αναγράφεται στο πωλητήριο του διεθνή Κύπριου, ένα χρόνο πριν από τη λήξη του συμβολαίου του. Γιατί ο Πίττας δεσμεύεται μέχρι τον Ιούνιο του 2023 και μέχρι σήμερα αποφεύγει τις συζητήσεις για πρόωρη ανανέωση.

Το ποσό δεν κρίνεται απαγορευτικό για τα νέα δεδομένα του Παναθηναϊκού, όμως δύσκολα η ΠΑΕ θα το δαπανούσε για έναν τέτοιου τύπου παίκτη. Σαφώς, ο Γιοβάνοβιτς ξέρει τον Πίττα και τον θεωρεί ικανό ποδοσφαιριστή, όμως δεν προκύπτει ότι έχει δώσει εντολή για την απόκτηση του.

O Πίττας δεν είναι ο κλασικός «φουνταριστός» περιοχής και διακρίνεται για την κινητικότητα του. Πέρυσι, σε 30 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ο Πίττας σκόραρε 11 γκολ και μοίρασε 5 ασίστ. Με την Εθνική Κύπρου έχει χριστεί διεθνής σε 24 ματς και έχει βρει δίχτυα μία φορά.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News