Παναθηναϊκός Μεταγραφές: Ο Σονί δεν έχει αυτό που λείπει από τον Γιοβάνοβιτς

Ο Κεβίν Σονί του Αστέρα Τρίπολης έχει πολλά θετικά στοιχεία ως επιθετικός, εκτός από αυτό που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός: την έφεση στο σκοράρισμα.

Το όνομα του Κεβίν Σονί έχει αναπαραχθεί αρκετές φορές στο «πράσινο» ρεπορτάζ. Ο Καμερουνάζος στράικερ του Αστέρα Τρίπολης εμφανίζεται ως μία περίπτωση που έχει ξεχωρίσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και μία κίνηση για την απόκτηση του, θεωρείται πιθανή.

Πράγματι, δεν αρνείται κανείς ότι ο Σονί έχει μερικά ενδιαφέρονται χαρακτηριστικά. Ο 24χρονος επιθετικός υπηρετεί αρκετές από τις απαιτήσεις του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και θα αποτελούσε μία πολύτιμη μονάδα για το ροτέισον του Παναθηναϊκού.

Ο Σονί κινείται σε όλους τους χώρους, είναι ταχύτατος και δυνατός, πρεσάρει τους αντίπαλους αμυντικούς, κλέβει μπάλες και ανοίγει διαδρόμους. Όμως, υστερεί σε έναν σημαντικό τομέα, που δεν τον καθιστούν δελεαστικό: δεν σκοράρει.

Ο Παναθηναϊκός πάσχει στο σκοράρισμα και αναζητά έναν «φουνταριστό» με εκτελεστική δεινότητα. Τα στατιστικά του Σονί επιβεβαιώνουν ότι δεν είναι ο παίκτης που λείπει από το Τριφύλλι.

Επιπλέον, ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη από έναν επιθετικός που θα αναβαθμίσει τη γραμμή κρούσης. Ο Σονί μπορεί να μετατραπεί σε ένα σημαντικό «γρανάζι» της πράσινης «μηχανής», αλλά όχι στην κινητήρια δύναμη της.

Κοινώς, ο Παναθηναϊκός χρειάζεται έναν Μάρκους Μπεργκ ως δεινό σκόρερ, ως προσωπικότητας και ως αξία και όχι έναν Κεβίν Σονί. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ψάχνει έναν πρωταγωνιστή και όχι έναν «Β’ ρόλο» για το έργο του.

Συνεπώς, αποκλείεται κάθε σκέψη για τον Σονί; Όσο ο Παναθηναϊκός δεν ξεμπλέκει από τον Μακέντα και τον Καρλίτος και ενώ, σίγουρα θα πάρει πρωτοκλασάτο επιθετικό, δεν πρόκειται να προσθέσει στο ρόστερ του ακόμα έναν.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News