Παναθηναϊκός Μεταγραφές: Ο Αλεσάντρο Σεπφ προσφέρει δυναμισμό

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Αλεσάντρο Σεπφ με στόχο την ένταξή του στο «πράσινο» ρόστερ. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι πεπεισμένος πως ο 28χρονος διεθνής Αυστριακός ποδοσφαιριστής μπορεί να δώσει κάτι παραπάνω στην ομάδα του.

Ο Σεπφ είναι προϊόν του γερμανικού ποδοσφαίρου και δη της σύγχρονης σχολής του (δηλαδή μετά το 2006) όπου αναζητείται ο συνδυασμός ταχύτητας, δύναμης και τεχνικής στους παίκτες που παίζουν στη μεσαία γραμμή. Ο Σεπφ τα έχει και τα τρία σε ικανοποιητικό βαθμό, ώστε να παίξει και βασικός σε μια μικρομεσαία ομάδα ενός κορυφαίου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Παράλληλα, η εμπειρία που έχει αποκτήσει μετά από περισσότερες από 100 συμμετοχές στην Bundesliga και πάνω από 30 ματς με την εθνική Αυστρίας, επίσης παίζει ρόλο.

Η ανάλυση του προηγούμενου προπονητή

Ο Φρανκ Κράμερ, θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους προπονητές στη Γερμανία όσον αφορά στην ικανότητα του να εξελίσσει παίκτες γι’ αυτό κι έχει δουλέψει στη Χόφενχαϊμ, στη Ζάλτσμπουργκ και στις μικρές ομάδες της εθνικής Γερμανίας. Οι συμπατριώτες του εκτιμούν πως έχει «μάτι» και μπορεί να αναλύσει κατάλληλα τα δυνατά και αδύναμα σημεία ενός παίκτη.

Πέρυσι, λοιπόν, ως προπονητής της Αρμίνια Μπίλεφελντ, κλήθηκε να αναλύσει την απόκτηση του Αλεσάντρο Σεπφ από το κλαμπ. «Στον Αλεσάντρο βρίσκουμε έναν παίκτη που είναι δυνατός και τεχνικά ικανός. Είμαστε σίγουροι πως μπορεί να προσφέρει δυναμισμό στη μεσαία γραμμή – κάτι που έχουμε ανάγκη ώστε να βελτιωθούμε ως ομάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά. Έπειτα, από ένα χρόνο ο Σεπφ τα ίδια μπορεί να προσφέρει σε όποια ομάδα τον προσλάβει.

Αν μη τι άλλο, δε, το πρόσφατο παρελθόν με τις καλές σεζόν του Στέφαν Σβαμπ στον ΠΑΟΚ και του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς στον Παναθηναϊκό αποδεικνύουν πως οι παίκτες που προέρχονται από περιβάλλοντα που χρειάζονται δυναμισμό, έχουν καλές πιθανότητες να… λειτουργήσουν και στην Ελλάδα.

Το παρελθόν του

Όσο για την πορεία της καριέρας του Σεπφ, να σημειώσουμε πως η Μπάγερν Μονάχου τον εντόπισε σε μια μικρή ομάδα του Τιρόλου και τον απέκτησε το 2009. Δεν έφτασε ποτέ να παίξει στην πρώτη ομάδα των Βαυαρών, αλλά είχε μία πολύ καλή πορεία στα τμήματα υποδομής της (21 ματς 5 γκολ στην U17, 31 ματς, 6 γκολ, 2 ασίστ στην U19) και στη δεύτερη ομάδα (65 ματς, 22 γκολ, 12 ασίστ). Εκεί απέδειξε ότι… ανήκει στο γερμανικό ποδόσφαιρο.

Στη συνέχεια μετακόμισε στη Νυρεμβέργη για μία διετία (2014-2016) όπου κατέγραψε 11 γκολ και 13 ασίστ σε 55 αγώνες, ενώ ακολούθως έπαιξε για μία πενταετία στη Σάλκε μετρώντας 142 ματς, με 16 γκολ και 10 ασίστ. Μετά τον υποβιβασμό των «βασιλικών μπλε» πήγε το περασμένο καλοκαίρι στην Αρμίνια Μπίλεφελντ όπου είχε 1 γκολ και 3 ασίστ σε 33 αγώνες.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News