Παναθηναϊκός Μεταγραφές: Μακέντα και Καρλίτος μπορούν να φέρουν... νέο Μπεργκ

Παναθηναϊκός Μεταγραφές: Μακέντα και Καρλίτος μπορούν να φέρουν… νέο Μπεργκ | Super League

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται έναν δεινό σκόρερ, όμως το «εύκολο γκολ» κοστίζει ακριβά. Υπό προϋποθέσεις, το κενό στο μπάτζετ θα μπορούσε να βρεθέι εκ των έσω… 

Κατά γενική ομολογία, ο Παναθηναϊκός δεν είχε στο φετινό πρωτάθλημα το λεγόμενο «εύκολο γκολ». Ένα πρόβλημα που στο μεγαλύτερο βαθμό του, το επιλύει ένας δεινός σκόρερ. Δεν αρκεί από μόνος του, όμως η παρουσία του διευκολύνει πάρα πολύ την κατάσταση.

Στο ρόστερ του Τριφυλλιού δεν υφίσταται ποδοσφαιριστής με παραγωγικότητα άνω των 20 γκολ ετησίως. Ο Καρλίτος φάνηκε ότι θα καλύψει το κενό, όμως «σίγησε» μετά τα Χριστούγεννα. Ο Παλάσιος και ο Αϊτόρ είναι εξτρέμ, ο Μακέντα έχει μέσο όρο στην καριέρα του τα 12-13 γκολ και ο Ιωαννίδης χρειάζεται δουλειά στα τελειώματα.

Είναι προφανές, πως ένα από τα προαπαιτούμενα για να ανέβει επίπεδο ο Παναθηναϊκός, είναι να προσθέσει στο ρόστερ του έναν στράικερ με έφεση στο σκοράρισμα. Κάποιον ο οποίος θα αξιοποιήσει την καλή κυκλοφορία και τους αυτοματισμούς που δημιουργεί πλέον η ομάδα.

Εξυπακούεται πως δεν είναι εύκολο να βρεθεί αυτός ο «φουνταριστός». Οι επιθετικοί με συχνότητα στο σκοράρισμα κοστίζουν ακριβά και ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί να δαπανήσει ένα μεγάλο ποσό για να τον αγοράσει. Όμως, ο Γιάννης Αλαφούζος έχει την πρόθεση να πληρώσει μία τόσο σημαντική επένδυση.

Ο τρόπος για να εξοικονομηθούν χρήματα

Από την άλλη, υπό προϋποθέσεις, το κόστος για τις αποδοχές ενός πρωτοκλασάτου «εννιαριού», μπορούν να εξοικονομηθούν από το φετινό ρόστερ. Πως; Εάν ο Παναθηναϊκός κατάφερνε να απαλλαγεί από τις αμοιβές του Φεντερίκο Μακέντα και του Καρλίτος.

Ο Μακέντα αμείβεται με περίπου 600.000 ευρώ ετησίως, ενώ ο Καρλίτος λαμβάνει λίγο περισσότερα από 500.000 ευρώ. Συνεπώς, οι δύο παίκτες κοστίζουν πάνω από 1,1 εκατομμύριο ευρώ ετησίως καθαρά, χωρίς να λύνουν το βασικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού. Όμως, αυτό το νούμερο έγραφε το τελευταίο συμβόλαιο του Μάρκους Μπεργκ, πριν φύγει για τη Μέση Ανατολή.

Κοινώς, το «κλειδί» για έναν στράικερ με τα στατιστικά του Μπεργκ, το έχουν ο Μακέντα και ο Καρλίτος. Δεν είναι εύκολο να παραχωρηθούν άνευ αποζημίωσης, αφού έχουν ξεπεράσει τα 30 έτη τους και δεν προέρχονται από παραγωγικές σεζόν. Επίσης, ο Παναθηναϊκός δεν είναι selling club και τώρα προσπαθεί να δικτυωθεί ξανά στην αγορά. Αν τα καταφέρει, τότε θα ανοίξει από το υφιστάμενο μπάτζετ, χώρο για τον επιθετικό που έχει ανάγκη ο Γιοβάνοβιτς.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News