Παναθηναϊκός Μεταγραφές: Λοντίγκιν και Γκάνεα έδειξαν τον... ελληνικό δρόμο

Παναθηναϊκός Μεταγραφές: Λοντίγκιν και Γκάνεα έδειξαν τον… ελληνικό δρόμο | Super League

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τσεκάρει το ελληνικό πρωτάθλημα για συγκεκριμένες επιλογές και οι Λοντίγκιν και Γκάνεα σκιαγραφούν το προφίλ που ζητά ο Σέρβος προπονητής.

Ο Κρίστιαν Γκανέα ήταν η δεύτερη μεταγραφή του Παναθηναϊκού από την ελληνική αγορά. Η πρώτη ήταν ο Γιούρι Λοντίγκιν, με τον πρώην γκολκίπερ του ΠΑΣ Γιάννινα και τον αριστερό μπακ του Άρη να επιλέγονται προσωπικά από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Το Sportday.gr είχε αναφέρει ότι ο Σέρβος προπονητής ρίχνει ματιές εντός συνόρων, επειδή εκπληρώνεται μία βασική προϋπόθεση για την αναζήτηση του: έχει ιδία άποψη για τον παίκτη που ζητά. Τον Λοντίγκιν και τον Γκάνεα τους τσέκαρε σε τρία και τέσσερα φετινά παιχνίδια του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Άρη.

Πρακτικά, ο Γιοβάνοβιτς χρειάζεται να μάθει πληροφορίες μόνο για τον χαρακτήρα και τον επαγγελματισμό των παικτών. Για την αξία τους, την έχει διαπιστώσει χωρίς να χρειάζεται να δει στιγμιότυπα και να ρωτήσει γνωστούς.

Τα «γιατί» της επιλογής

Το πρώτο κοινό στοιχείο του Λοντίγκιν και του Γκάνεα είναι πως ήταν βασικοί στις ομάδες τους. Ο Γιοβάνοβιτς διάλεξε δύο ποδοσφαιριστές οι οποίοι προέρχονται από γεμάτες και παραγωγικές σεζόν και δεν αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα τραυματισμών.

Το δεύτερο γνώρισμα τους είναι πως τα συμβόλαια τους είχαν λήξει. Συνεπώς, ο Παναθηναϊκός τους απέκτησε ως ελεύθερους και δεν επιβαρύνθηκε με κόστος για τα δικαιώματα τους. Διότι με αυτό τον τρόπο, ο Γιοβάνοβιτς δεν ξοδεύει το μπάτζετ που έχει για τον επιθετικό, τον εξτρέμ και τον κεντρικό χαφ του.

Οι Λοντίγκον και Γκάνεα, τουλάχιστον στη θεωρία, έρχονται στο «Γεώργιος Καλαφάτης» για να αποτελέσουν εναλλακτικές των Μπρινιόλι και Χουάνκαρ και να υπηρετήσουν το σκεπτικό του Ιβάν, για δύο ισάξιους σε κάθε θέση. Στην πράξη, εφόσον οι αναπληρωματικοί αποδειχτούν καλύτεροι από τους βασικούς, τότε θα αρχίσουν στην ενδεκάδα.

Το Τριφύλλι ξαναγίνεται ελκυστικό

Στην ατζέντα του Γιοβάνοβιτς υπάρχουν και άλλοι παίκτες από την ελληνική αγορά. Εκτός απροόπτου, τουλάχιστον άλλος ένας αναμένεται να προστεθεί στο ρόστερ του Παναθηναϊκού, για δοθεί το αναγκαίο εύρος που έχει ανάγκη το Τριφύλλι σε μία σεζόν με ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και αυξημένες απαιτήσεις για επιτυχία.

Το σημαντικό είναι ότι οι άνθρωποι της ΠΑΕ έδειξαν αντανακλαστικά, κινήθηκαν αστραπιαία και συμφώνησαν με τον Λοντίγκιν και τον Γκάνεα. Χωρίς να αφήσουν τη διαπραγμάτευση να διαρκέσει μέρες, μέσα σε λίγο χρόνο έκλεισαν τους ποδοσφαιριστές και ικανοποίησαν την επιθυμία του Γιοβάνοβιτς.

Σαφώς, παίζει ρόλο ότι ο Παναθηναϊκός είναι ξανά ελκυστικός και προσφέρει προοπτική. Διότι μέχρι πρότινος, ακόμα και παίκτες μικρότερων ελληνικών ομάδων, δίσταζαν να απαντήσουν καταφατικά στο Τριφύλλι. Τώρα, αυτή η αίσθηση αντιστρέφεται και ο Σύλλογος ανακτά τη λάμψη του και την ικανότητα του να προσελκύει παίκτες.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News