Παναθηναϊκός Μεταγραφές: Η ελληνική αγορά αρέσει στον Γιοβάνοβιτς – Τα μεγάλα συν και πλην

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει ολοκληρωμένη άποψη για το ελληνικό πρωτάθλημα και κάποιες επιλογές του για τον νέο Παναθηναϊκό, θα προέρχονται από αυτό.

Η ελληνική αγορά είχε τη δική της συμβολή στη φετινή επιτυχία του Παναθηναϊκού. Στην ενδεκάδα που νίκησε τον ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο ΟΑΚΑ, τέσσερις παίκτες προέρχονται από εγχώριες μεταγραφές: Λούκας Βιγιαφάνιες, Φώτης Ιωαννίδης, Φραν Βέλεθ και Γιάννης Κώτσιρας.

Ο «Βίγια», ο Ιωαννίδης και ο Κώτσιρας αγοράστηκαν από Παναιτωλικό, Λεβαδειακό και Αστέρα Τρίπολης, ενώ ο Βέλεθ εγκαταστάθηκε στο «Καλαφάτης» ως ελεύθερος. Αντίστοιχα, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Κουρμπέλης, έχει έρθει από την αρκαδική ομάδα τον Ιανουάριο του 2017, όπως και ο υπαρχηγός Σωκράτης Διούδης από τον Άρη, το καλοκαίρι του ίδιου έτους. Ο Μαουρίσιο, παίκτης με συμβολή στη φετινή σεζόν, κατηφόρισε στη Λεωφόρο από την Τούμπα, ενώ από τον ΠΑΟΚ ήρθε και ο Αχιλλέας Πούγγουρας, έστω και αν φέτος δεν βοήθησε πολύ.

Το κόστος μιας «ντόπιας» μεταγραφής

Κατά κύριο λόγο, ο Παναθηναϊκός πέρυσι ψώνισε από το εξωτερικό και κάτι αντίστοιχο προβλέπεται να συμβεί φέτος. Οι αιτίες της προτίμησης είναι αγωνιστικές και οικονομικές: σχετίζονται με τις διαθέσιμες επιλογές, την αξία τους, όπως και το κόστος της απόκτησης τους.

Οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι μπορούν να κάνουν τη διαφορά στον Παναθηναϊκό και αγωνίζονται στη Superleague, είναι μετρημένοι. Είτε ανήκουν στους άμεσους ανταγωνιστές του Τριφυλλιού και αποκλείονται για… ευνόητους λόγους, είτε παίζουν σε μικρότερες ομάδες και θα κοστολογηθούν εξωφρενικά, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Όπως ο Κώτσιρας, τον οποίο ο Αστέρας παραχώρησε με 250.000 ευρώ, ένα εύλογο αντίτιμο.

Το μεγάλο αβαντάζ της ελληνικής αγοράς

Η ελληνική αγορά προσφέρει ένα μεγάλο πλεονέκτημα στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς: το απ’ ευθείας τσεκάρισμα των παικτών που ξεχωρίζει. Ο Σέρβος λατρεύει να έχει άποψη δια ζώσης για τις επιλογές του και όσες προέρχονται από το εξωτερικό, αυτό είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί. Αντίθετα, στην Ελλάδα αυτό είναι εφικτό και ήδη, έχει συμβεί!

Ο Γιοβάνοβιτς έχει διακρίνει παίκτες από τη Superleague, για τους οποίους πιστεύει ότι θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό. Τα ονόματα τους είναι σημειωμένα στο μπλοκάκι του και τα γνωρίζουν ο Ιβάν και οι συνεργάτες του. Εκτός από τον Πραξιτέλη Βούρο του ΟΦΗ, για τον οποίο το ενδιαφέρον είναι υπαρκτό και επιβεβαιωμένο, δεν έχει «διαρρεύσει» άλλο στοιχείο. Πάντως, οι ενδείξεις συγκλίνουν ότι ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί και για άλλο… ντόπιο στόχο για τη συμπλήρωση του ρόστερ του.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News