Παναθηναϊκός Μεταγραφές: Απόλυτη προτεραιότητα στον box-to-box

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει ξεμείνει από κεντρικούς μέσους στο ρόστερ του Παναθηναϊκού και εξετάζει μεταξύ άλλων, τον 27χρονο χαφ της Ιντεπεντιέντε, Ντομίνγκο Μπλάνκο

Κάθε μεταγραφικός σχεδιασμός έχει τις προτεραιότητες και τις λιγότερο σημαντικές ανάγκες. Στον Παναθηναϊκό, η θέση η οποία χρήζει της μεγαλύτερης και της πιο άμεσης ενίσχυσης, είναι του box-to-box μέσου, στο σύστημα 4-3-3 που προτιμά να εφαρμόζει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Πρωτίστως, γιατί τα «οχτάρια» στο δυναμικό του Τριφυλλιού, έφυγαν ή η παραμονή τους στο «Γεώργιος Καλαφάτης» κρίνεται αμφίβολη. Ο δανεισμός του Ραμόν Λούντκβιστ από τη Γκρόνιγκεν δεν θα ανανεωθεί και ο Μαουρίσιο αποχαιρέτησε τους «πράσινους» και ψάχνεται στη Ρωσία και στη Μέση Ανατολή.

Αντίστοιχα, ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς περιμένει να μάθει από τον νέο προπονητή της Χόφενχαϊμ εάν υπολογίζεται, ενώ με τον Λούκας Βιγιαφάνιες η πρώτη διερευνητική επαφή έδειξε διαφορά στο οικονομικό. Άρα, μείον δύο στην εξίσωση και δύο στην αναμονή.

Πρακτικά, ο μόνος box-to-box που τίθεται στη διάθεση του Γιοβάνοβιτς, είναι ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος. Ο Ρούμπεν Πέρεθ και ο Δημήτρης Κουρμπέλης είναι αμυντικοί χαφ και δεν μπορούν να βοηθήσουν σε πιο προωθημένους ρόλους.

Στα υπόψη ο Ντομίνγκο Μπλάνκο

Η αναζήτηση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς επικεντρώνεται κυρίως σε κεντρικούς μέσους, σε αυτό το τάιμινγκ. Διότι είναι προφανές ότι ο Σέρβος επείγεται να φέρει δημιουργικούς παίκτες για τον «άξονα», ώστε να τους έχει το συντομότερο δυνατό. Άλλωστε, ο Παναθηναϊκός φέτος έχει υποχρεώσεις νωρίτερα από πέρυσι, με τον Γ’ προκριματικό γύρο του Conference League στις 4 Αυγούστου.

Ένας χαφ ο οποίος έχει προταθεί στον Γιοβάνοβιτς και εξετάζεται σοβαρά, είναι ο 27χρονος Αργεντινός, Ντομίνγκο Μπλάνκο. Οο οποίος είναι 27 ετών, αγωνίζεται ως box-to-box μέσος και αποδεσμεύεται στις 30 Ιουνίου. Ο Μπλάνκο μετράει 13 συμμετοχές στη διάρκεια του 2022 με την Ιντεπεντιέντε, σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Κόπα Σουνταμερικάνα. Σε 904’ λεπτά μετράει 4 γκολ.

Το γεγονός πως συζητάει ως ελεύθερος, καθιστά τον Μπλάνκο περιζήτητο στην Αργεντινή. Εκτός από την Ιντεπεντιέντε που θέλει να τον ανανεώσει, η Κολόν Σάντα Φε έχει καταθέσει πρόταση, ενώ και άλλες ομάδες έχουν προσεγγίσει τον παίκτη. Ωστόσο, ο 24χρονος μέσος έχει όνειρο να παίξει στην Ευρώπη και να αποκομίσει ένα πιο κερδοφόρο συμβόλαιο.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News