Παναθηναϊκός Μεταγραφές: Aποχώρηση Ισπανού με... Ισπανό «περνάει» - Ώρα... Ιγνάσι Μίκελ

Παναθηναϊκός Μεταγραφές: Φορτσάρει για να κλείσει τον Μικέλ

Ο Παναθηναϊκός επικεντρώνεται στην απόκτηση του αντικαταστάτη του Φραν Βέλεθ στο κέντρο της άμυνάς του, με τον Ισπανό Ιγνάσι Μίκελ να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο και τους ανθρώπους του «τριφυλλιού» να φορτσάρουν για να τον «ντύσουν» στα «πράσινα» μέσα στις επόμενες ημέρες.

Η επιλογή του παίκτη που θα κληθεί να «μπει» στα… παπούτσια του πρώην αρχηγού του Παναθηναϊκού, ο οποίος θα συνεχίσει πλέον την καριέρα του στην Αλ Φατέχ της Σαουδικής Αραβίας, δεν ήταν εύκολη υπόθεση για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Όχι μόνο γιατί έπρεπε να… γεμίσουν όλα τα «κουτάκια» των χαρακτηριστικών που χρειαζόταν η «πράσινη» άμυνα, αλλά και γιατί έπρεπε να βρεθεί ένας στόπερ, ο οποίος θα είχε το «πακέτο» για να ταιριάξει ιδανικά με τον Μπαρτ Σένκεφελντ.

Συν βεβαίως τον επιπλέον «αστερίσκο» που είχε τεθεί εξαρχής απ’ τον Σέρβο τεχνικό, ο οποίος ήθελε ο νέος κεντρικός της ομάδας να είναι αριστεροπόδαρος, προκειμένου να υπάρχει ακόμη καλύτερη «ισορροπία» στην ανάπτυξη και στην κυκλοφορία της μπάλας απ’ την άμυνα. Απ’ την ημέρα που ατζέντης του Βέλεθ έφερε στους «πράσινους» την πρόταση απ’ την Σαουδική Αραβία, ο Παναθηναϊκός άρχισε να ψάχνει πολύ πιο έντονα το θέμα του νέου στόπερ.

Σαφώς και δεν επιθυμούσε κανείς απ’ την ομάδα να αποχωρήσει ο Ισπανός, ωστόσο, τα δεδομένα που δημιουργήθηκαν μετέτρεψαν το όλο θέμα σε… μονόδρομο. Κι ο Παναθηναϊκός και πολύ περισσότερο ο Γιοβάνοβιτς έπρεπε σε σύντομο χρονικό διάστημα να βρουν έναν παίκτη ικανό να αντικαταστήσει όλα όσα έδινε και σήμαινε για την ομάδα ο Βέλεθ. Στην τελική λίστα των 4 υποψηφίων, αριστεροπόδαρων κεντρικών αμυντικών, ο Μίκελ είχε πάρει… προβάδισμα απ’ το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Και το τελευταίο 24ωρο το θέμα «ζεστάθηκε» για τα καλά, με τον Παναθηναϊκό να προσεγγίζει εκ νέου την πλευρά του Ισπανού στόπερ, προκειμένου να βρεθεί κοινό σημείο στο οικονομικό πλαίσιο και να «κλείσει» τον παίκτη. Ακόμη δεν υπάρχει οριστική συμφωνία, όμως είναι δεδομένο πως το όλο ζήτημα έχει αρχίσει να δρομολογείται πλέον πάνω σε μία πολύ σταθερή βάση και υπάρχουν πια πολλές πιθανότητες να «κλείσει» ο παίκτης και να ταξιδέψει τις επόμενες ημέρες για το Βάλχζε.

Του προτείνει τριετές

Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να δελεάσει τον Μίκελ για να «κλείσει» στο «τριφύλλι», βάζοντας στο τραπέζι την προοπτική τριετούς συμβολαίου που σίγουρα εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό τον ποδοσφαιριστή και του προσφέρει την απαιτούμενη «ασφάλεια» για να ταξιδέψει για πρώτη φορά στην καριέρα του εκτός Ισπανίας. Σε ότι αφορά το οικονομικό σκέλος, οι πληροφορίες αναφέρουν πως τα νούμερα πάνω στα οποία γίνονται οι διαπραγματεύσεις δεν είναι στο επίπεδο αυτών που γράφτηκαν τις προηγούμενες ημέρες (πάνω από 700.000 ευρώ), αλλά πολύ πιο χαμηλά. Η δε Χετάφε, λογικά δεν θα δημιουργήσει εμπόδια στην όλη διαδικασία, αφού δεν υπολογίζει τον Ισπανό στόπερ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News