Παναθηναϊκός: Με διπλό στο ΟΑΚΑ «αγκαλιάζει» την Ευρώπη

Παναθηναϊκός: Με διπλό επί της ΑΕΚ στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ βρίσκεται κοντά στο Conference League

Ο Παναθηναϊκός έχει μία μεγάλη ευκαιρία να βρεθεί προ των πυλών του Conference League, εφόσον φύγει νικητής από το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Τη χρυσή ευκαιρία να «αγκαλιάσει» την επιστροφή στην Ευρώπη, έχει ο Παναθηναϊκός στο κυριακάτικο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Γιατί αν φύγει νικητής από το ΟΑΚΑ, θα αποκτήσει ξεκάθαρο προβάδισμα από τα Play Offs για να πάρει μέρος στα προκριματικά του Conference League.

Ας εξηγήσουμε το γιατί. Μετά τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής, το Τριφύλλι ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 54 βαθμούς, δύο περισσότερους από την Ένωση που έχει 52 βαθμούς. Εφόσον οι «πράσινοι» επικρατήσουν στο αθηναϊκό ντέρμπι, η μεταξύ τους διαφορά θα αυξηθεί στους πέντε πόντους.

Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει αβαντάζ και σε ενδεχόμενη ισοβαθμία με την ΑΕΚ, μετά και το 1-1 του «Απόστολος Νικολαΐδης». Συνεπώς, ουσιαστικά θα πρόκειται για +6 στη βαθμολογία και θα πρέπει να καλυφθεί μέσα σε τρία παιχνίδια.

Η Ένωση θα ψάξει 3Χ3 με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη και με ΠΑΣ Γιάννινα και Ολυμπιακό στο «Σπύρος Λούης». Ένα σενάριο που δεν είναι το επικρατέστερο, με βάση την εικόνα της ομάδας του Σωκράτη Οφρυδόπουλου το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι ποδοσφαιριστές του ξέρουν καλά τη βαθμολογία και τη δυνατότητα που έχουν να διευκολύνουν τη ζωή τους πριν από τον τελικό του Κυπέλλου στις 21 Μαΐου.

Τα «κανονάκια» για την Ευρώπη είναι συγκεκριμένα και το μεγαλύτερο παρέχεται το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ. Ούτως ώστε στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός, να μην παίζει με την… πλάτη στον τοίχο σε κάθε αγωνιστική.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News