Παναθηναϊκός: Μαρκ Ντίμερς, ο παλιός γνώριμος του Γιοβάνοβιτς

Ο Μαρκ Ντίμερς είχε συμφωνήσει να παίξει στον Παναθηναϊκό πριν ένα χρόνο, όμως ένας τραυματισμός άλλαξε το ρου της ιστορίας. Του ίδιου και του Τριφυλλιού.

O Μαρκ Ντίμερς δεν είναι άγνωστο πρόσωπο στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος προπονητής ξέρει πολύ καλά τον Ολλανδό μέσο. Διότι τον έλεγξε εξονυχιστικά το καλοκαίρι του 2021 και ήταν η επιλογή του για τη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού, πριν από τον Ραμόν Λούντκβιστ.

Σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή της ιστορίας, ο Γιοβάνοβιτς είχε υποδείξει την απόκτηση του Ντίμερς και ο Παναθηναϊκός συμφώνησε με τη Φέγενορντ στον μονοετή δανεισμό του ποδοσφαιριστή.

Λίγες μέρες πριν από την άφιξη του στην Ελλάδα, ο Ντίμερς έπαιξε σε ένα φιλικό με τις «ρεζέρβες» της ολλανδικής ομάδας και τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο. Η αποκατάσταση του θα διαρκούσε τέσσερις μήνες και ο Παναθηναϊκός δεν είχε την πολυτέλεια να περιμένει, αφού χρειαζόταν έναν έτοιμο μέσο που θα έπαιζε αμέσως.

Κάπως έτσι, ο Γιοβάνοβιτς βγήκε ξανά στην αγορά και κατέληξε στον Λούντκβιστ. Ο οποίος δεν δικαίωσε τις προσδοκίες του Σέρβου προπονητή, βοήθησε ελάχιστα τον Παναθηναϊκό και η οψιόν αγοράς του από τη Γκρόνιγκεν δεν ενεργοποιήθηκε.

Ο Ντίμερς αποθεραπεύτηκε από τον τραυματισμό του τον Νοέμβριο και τον Ιανουάριο, παραχωρήθηκε δανεικός στο Ανόβερο, για να πάρει χρόνο. Μάλιστα, στη διάρκεια των Χριστουγέννων, το όνομα του είχε ακουστεί ξανά για το Τριφύλλι, αλλά τότε ο Γιοβάνοβιτς δεν ασχολήθηκε με τον παίκτη.

Ο Σέρβος έχει σχηματίσει πολύ καλή γνώμη για την αξία του Ντίμερς, για αυτό τον επέλεξε τον Ιούλιο. Όμως, τον Ιανουάριο ήθελε έναν παίκτη που θα αγωνιζόταν και όχι ένα ρίσκο εξαιτίας των προβλημάτων υγείας. Όταν ήδη ο Λούντκβιστ τραυματιζόταν με μεγάλη συχνότητα.

Εν τέλει, ο Ντίμερς κατέγραψε 15 συμμετοχές στη Μπουντεσλίγκα 2 με 1.078 λεπτά (μία ασίστ) και άλλη μία 45λεπτη στο Κύπελλο. Χωρίς ωστόσο να ενθουσιάσει με την απόδοση του. Στο ίδιο διάστημα, στο «Γεώργιος Καλαφάτης» ήρθε ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, ο οποίος αποδεδειγμένα ανέβασε επίπεδο τον Παναθηναϊκό και είχε καθοριστική συμβολή στην κατάκτηση του Κυπέλλου και στην επιστροφή στην Ευρώπη.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News