Παναθηναϊκός: Μαουρίσιο, το αουτσάιντερ για τη θέση του Βιγιαφάνιες

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες δεν θα παίξει την Κυριακή στους Ζωσιμάδες και ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος αντιμετωπίζει ανταγωνισμό για να καλύψει το κενό του Αργεντινού.

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες υπέστη θλάση πρώτου βαθμού στη νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ και δεν θα αγωνιστεί την Κυριακή στους Ζωσιμάδες. Αυτό σημαίνει πως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πρέπει να αναζητήσει τον αντικαταστάτη του Αργεντινού μέσου, για την ενδεκάδα που θα παρατάξει εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα.

Η προφανής επιλογή είναι ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος. Ο ποδοσφαιριστής ο οποίος αντικατέστησε τον Βιγιαφάνιες στο 29’, όταν αυτός τραυματίστηκε και δεν μπορούσε να συνεχίσει.

Ωστόσο, υπάρχει και ένα αουτσάιντερ: ο Μαουρίσιο. Ο Βραζιλιάνος χαφ άρχισε τη σεζόν ως βασικός και σε σειρά παιχνιδιών δεν έχανε τη θέση του στην ενδεκάδα. Ωστόσο, ο 34χρονος παίκτης δεν είχε ανάλογη διάρκεια στην απόδοση του και σε συνδυασμό με έναν τραυματισμό, έμεινε στον πάγκο.

Τώρα, ο Μαουρίσιο έχει επανέρθει πλήρως, έχει ανακτήσει τη φυσική κατάσταση του και περιμένει την ευκαιρία του. Πάντως, ο Βραζιλιάνος ουδέποτε έχει προκαλέσει πρόβλημα επειδή δεν αγωνίζεται, συμπεριφέρεται ως άψογος επαγγελματίας και έχει θετική επιρροή στα αποδυτήρια. Συμπεριφορά που εκτιμά ο Γιοβάνοβιτς.

Ο Μαουρίσιο δεν έχει τα τρεξίματα, την ένταση και την ενέργεια του Αλεξανδρόπουλου. Μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη ηρεμία, σωστές μεταβιβάσεις και προσωπικότητα. Ο Ιβάν ξέρει καλά ποιος είναι ο «Μάου» και τον έχει υπόψη του για την ενδεκάδα, για τον μέσο που θα πλαισιώσει τους Ρούμπεν και Γκατσίνοβιτς στον «άξονα».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News