Παναθηναϊκός: Λημνιός και Ζαγαρίτης, Έλληνες και όχι αδιάφοροι

Η θερινή μεταγραφική περίοδος δεν έχει αρχίσει ακόμα, αλλά το… αλισβερίσι δεν σταματά ποτέ. Ο Παναθηναϊκός θα ήθελε καλούς Έλληνες παίκτες και δύο από αυτούς, σίγουρα θα απασχολήσουν την αγορά: οι Λημνιός και Ζαγαρίτης. 

Το καλοκαίρι με τις πολλές μεταγραφικές ιστορίες του δεν έχει αρχίσει ακόμα, ούτε και ο οργανισμός του Παναθηναϊκού έχει ασχοληθεί με κάποιον παίκτη, εφόσον εκκρεμεί η ανανέωση του συμβολαίου του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Γιατί ο Σέρβος είναι αυτός ο οποίος θα εγκρίνει ή θα απορρίψει μία μεταγραφή.

Ωστόσο, όσο πλησιάζει ο Ιούνιος και η σεζόν τελειώνει στις περισσότερες χώρες, ο περίγυρος των ποδοσφαιριστών ανοίγει διαύλους επικοινωνίας με ομάδες. Ειδικά όταν πρόκειται για αθλητές που δεν έχουν ευοίωνο μέλλον εκεί που βρίσκονται και προετοιμάζονται για μετακόμιση.

Αντίστοιχα, οι άνθρωποι των συλλόγων συγκεντρώνουν πληροφορίες για να προετοιμαστούν για παν ενδεχόμενο. Ακόμα και στο Τριφύλλι, που η λειτουργία του δεν είναι η ενδεδειγμένη, το τμήμα σκάουτινγκ δουλεύει για να προτείνει λύσεις στον Γιοβάνοβιτς.

Η αξία και όχι η εθνικότητα είναι το πρωτεύον χαρακτηριστικό για έναν παίκτη και ο Γιοβάνοβιτς ασπάζεται τη συγκεκριμένη άποψη. Όμως, ο Παναθηναϊκός αποψιλώνεται από το ελληνικό στοιχείο και παραδοσιακά, ήθελε να το έχει ισχυρό στο ρόστερ του. Οπότε, κάποιοι καλοί Έλληνες θα εξεταστούν, εφόσον είναι διαθέσιμοι και ειδικά σε θέσεις που θα προκύψουν κενά.

Ο Λημνιός έχει το παράδειγμα του Γκατσίνοβιτς 

Ο Δημήτρης Λημνιός διάγει μία σχετικά καλή σεζόν στην Ολλανδία με την Τβέντε, αλλά όχι εντυπωσιακή. Ο διεθνής εξτρέμ παραχωρήθηκε με δανεισμό και η οψιόν αγοράς του αγγίζει τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Με την Κολωνία έχει συμβόλαιο έως τον Ιούνιο του 2024 και δεν φαίνεται να υπολογίζεται στον μελλοντικό σχεδιασμό. Οπότε, ο Λημνιός πρέπει να ψαχτεί, αφού η Τβέντε δεν δείχνει διατεθειμένη να τον αγοράσει.

Το καλοκαίρι του 2021, από το περιβάλλον του Λημνιού γινόταν λόγος για επαφή με τον Παναθηναϊκό που δεν εξελίχτηκε σε κάτι περισσότερο. Αυτή η ανοιχτή γραμμή φαίνεται να μην έχει κλείσει και ένας δανεισμός θα φάνταζε πιθανός. Ειδικά στα άκρα της επίθεσης του Τριφυλλιού θα προκύψει μεγάλο κενό, αφού οι Χατζηγιοβάνης και Βιτάλ εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα αποχωρήσουν από το «Γεώργιος Καλαφάτης».

Βέβαια, στην Ελλάδα για τον Λημνιό ίσως να εμφανιστεί η προοπτική του ΠΑΟΚ. Ο Λημνιός στην Τούμπα αναδείχτηκε και με τον Ραζβάν Λουτσέσκου έπαιξε τα πιο ώριμα παιχνίδια του. Ωστόσο, θα ήταν οξύμωρο η Κολωνία να δώσει τον Έλληνα εξτρέμ στην ομάδα που τον αγόρασε, χωρίς το αντίστοιχο αντίτιμο. Επιπλέον, στη Γερμανία υπάρχει το ορατό παράδειγμα με τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, τον οποίο ο Γιοβάνοβιτς αναγέννησε.

Μία επιστροφή Ζαγαρίτη όπως του Βαγιαννίδη 

Ο Βασίλης Ζαγαρίτης έφυγε πριν 1,5 χρόνο, αλλά σε κάθε μεταγραφική περίοδο που μεσολάβησε, «έπαιξε» στα ρεπορτάζ η πιθανή επιστροφή του από την Πάρμα. Στη Serie B ο διεθνής αριστερός μπακ δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος με 4 συμμετοχές και μόλις 43 λεπτά. Αλλιώς τα περίμενε και αλλιώς τα έχει βρει στην Ιταλία ο «Ζάγα».

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται αριστερό μπακ, αφού ακόμα και αν ανανεώσει ο Χουάνκαρ, ο αναπληρωματικός Χατζηθεοδωρίδης δεν υπολογίζεται. Ο Ζαγαρίτης θα είχε τον χώρο του, διότι την επόμενη χρονιά ο Χουάνκαρ θα είναι 33 ετών και με αυξημένες υποχρεώσεις λόγω Ευρώπης, απαιτείται μία αξιόπιστη εναλλακτική.

Περαιτέρω, το status μιας πιθανής επιστροφής είναι ξεκάθαρο. Αφενός να δώσει τη συναίνεση του ο Γιοβάνοβιτς, όταν θα τεθεί το ενδεχόμενο. Αφετέρου, να απεμπλακεί ο Ζαγαρίτης από το συμβόλαιο του με την Πάρμα, κατά τα πρότυπα του Γιώργου Βαγιαννίδη. Ένα σενάριο που για την ώρα δεν υφίσταται, όμως το καλοκαίρι είναι μία άλλη περίοδος.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News