Παναθηναϊκός: Λαμία όπως Ολυμπιακός, μέρος 2ο

Η πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου έχει πάρει προτεραιότητα στον Παναθηναϊκό και δεν πρόκειται να ασχοληθεί με τον Άρη, πριν περάσει από τον δεύτερο ημιτελικό με τη Λαμία. 

Η αδυναμία του Παναθηναϊκού να καθαρίσει την πρόκριση από τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου με τη Λαμία, ωθεί τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να παρατάξει την κανονική ενδεκάδα του στη ρεβάνς.

Ο Σέρβος προπονητής προσεγγίζει την αναμέτρηση της Φθιώτιδας με τον τρόπο που διαχειρίστηκε το ματς της Μεγάλης Τετάρτης και ο οποίος παραπέμπει στην κινητοποίηση πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ασφαλώς, η Λαμία δεν έχει την ποιότητα του αιωνίου αντιπάλου του Παναθηναϊκού, όμως ο Γιοβάνοβιτς θέλει να αποφύγει τα ρίσκα και τις εκπλήξεις.

Για αυτό, στις τάξεις του Τριφυλλιού επικρατεί ανάλογη κινητοποίηση, με σκοπό η ομάδα να παρουσιαστεί σοβαρή, συγκεντρωμένη και να μην επιτρέψει οποιαδήποτε σκέψη για αποκλεισμό.

Ο Γιοβάνοβιτς αναμένεται να χρησιμοποιήσει τους βασικούς, δηλαδή τους Μπρινιόλι, Κώτσιρα, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Βιγιαφάνιες, Ρούμπεν, Γκατσίνοβιτς, Παλάσιος, Αϊτόρ και Ιωαννίδη.

Το τρόπαιο μετράει περισσότερο για τον Παναθηναϊκό 

Είναι προφανές ότι πλέον στον Παναθηναϊκό, η κατάκτηση του Κυπέλλου είναι ο βασικός στόχος. Αφενός γιατί εξασφαλίζει την επιστροφή στην Ευρώπη, αφετέρου γιατί θα δώσει έναν τίτλο στο Σύλλογο μετά από 8 χρόνια. Ένα τρόπαιο που το έχει μεγάλη ανάγκη το ποδοσφαιρικό τμήμα, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ και ο κόσμος.

Η άνοδος στη βαθμολογία μέσω των Play Off θα πιστοποιήσει την πρόοδο που έχει σημειώσει ο Παναθηναϊκός, με ποδοσφαιρικά κριτήρια. Ωστόσο, η 3η ή η 4η θέση δεν θα έχουν μεγάλη διαφορά για την επόμενη μέρα. Αντίθετα, το Κύπελλο είναι κάτι χειροπιαστό και θα έχει επιρροή σε όλα τα επίπεδα.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News