Παναθηναϊκός: Κριτήριο ο χαρακτήρας και όχι η αξία του Σλιμανί

Ο Ισλάμ Σλιμανί έχει τεθεί στο… μικροσκόπιο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος δεν διστάζει για την αξία του Αλγερινού επιθετικού, αλλά για την ιδιοσυγκρασία του. Εντός των δυνατοτήτων του Παναθηναϊκού το κασέ του παίκτη.

Η πορτογαλική εφημερίδα «O Jogo» έγραψε στο φύλλο της Πέμπτης (16/6) ότι ο Παναθηναϊκός ασχολείται με τον 33χρονο Αλγερινό στράικερ της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Ισλάμ Σλιμανί. Οι πληροφορίες του Sportday.gr επιβεβαιώνουν ότι ο Σλιμανί πράγματι, έχει τεθεί υπόψη των ιθυνόντων του Τριφυλλιού.

Οι «πράσινοι» τσεκάρουν πρωτοκλασάτους επιθετικούς και ο Βορειοαφρικανός ποδοσφαιριστής είναι τέτοιος. Το αποδεικνύουν το βιογραφικό και τα στατιστικά του στο σκοράρισμα, που σε αναγκάζουν να το παραδεχτείς.

Η ηλικία του δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα, αφού στο σύγχρονο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, οι κορυφαίοι διανύουν τα προχωρημένα… «άντα», πάντα μιλώντας με καθαρά ποδοσφαιρικά κριτήρια. Συνεπώς, ο Σλιμανί στα 33 έτη του δεν θεωρείται μεγάλος, εφόσον διατηρεί καλή φυσική κατάσταση.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα ελέγξει εάν ένας παίκτης είναι fit και ταιριάζει στο σχέδιο του. Εφόσον πληρούνται αυτές οι προϋποθέσεις, τότε ο Σέρβος προπονητής θα εγκρίνει τη μεταγραφή. Δεν θα τον αποτρέψει η ηλικία του εν λόγω.

Η κύρια ανησυχία του Γιοβάνοβιτς για τον Σλιμανί, σχετίζεται με τον χαρακτήρα του. Ο Αλγερινός στράικερ έχει παράξενη ιδιοσυγκρασία και σύμφωνα με φήμες στη Λισαβόνα, ο λόγος που ο Ρούμπεν Αμορίμ τον έθεσε εκτός πλάνων στη Σπόρτινγκ, λίγους μήνες μετά την απόκτηση του, αφορούσε τη συμπεριφορά του 33χρονου στράικερ.

Η Σπόρτινγκ αγόρασε τον Σλιμανί από τη Λιόν στις 31 Ιανουαρίου, με υψηλό αντίτιμο. Ο Σλιμανί έπαιξε σε 9 ματς πρωταθλήματος και σκόραρε 4 γκολ, ενώ έχει μία ολιγόλεπτη συμμετοχή στο Κύπελλο Πορτογαλίας. Άρα, αγωνιστικά η συνεισφορά του κρίνεται θετική.

Ωστόσο, δεν συμπεριφέρθηκε σωστά απέναντι στον Ρούμπεν Αμορίμ, φέρεται να υπέπεσε σε πειθαρχικά παραπτώματα και ο προπονητής των «λιονταριών» δεν δίστασε να τον απομακρύνει από την ομάδα.

Πρακτικά, ο Γιοβάνοβιτς συγκεντρώνει πληροφορίες για την προσωπικότητα του Σλιμανί. Αφού μάθει όσα χρειάζεται, θα εξετάσει τα υπέρ και τα κατά και θα αποφασίσει για τα περαιτέρω. Το οικονομικό δεν αποτελεί εμπόδιο, το κασέ του Σλιμανί κινείται εντός των δυνατοτήτων του Τριφυλλιού και όλα εξαρτώνται από τον Ιβάν.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News