Παναθηναϊκός Κ19: Πρωταθλητής με τον δικό του τρόπο

Ο Παναθηναϊκός Κ19 επέστρεψε στην κορυφή δέκα χρόνια μετά και το πέτυχε με τον δικό του τρόπο και με τη δική του πολιτική!

Η στέψη του Παναθηναϊκού Κ19 ως πρωταθλητής στην ηλικιακή κατηγορία του στη Superleague διατυπώθηκε με λάθος τρόπος. Ναι μεν η ήττα του ΠΑΟΚ Κ19 από τον Άρη Κ19 έστεψε το Τριφύλλι μαθηματικά μία αγωνιστική πριν το τέλος, όμως και πάλι ο τίτλος εξαρτιόταν από το δικό του αποτέλεσμα στο φινάλε.

Εν τέλει, ο Παναθηναϊκός Κ19 έχει 50 βαθμούς αντί 46 του ΠΑΟΚ Κ19 και την τελευταία αγωνιστική, θα πανηγυρίσει και θα γιορτάσει. Πρόκειται για μία πρωτιά που οι «πράσινοι» την πέτυχαν με τον δικό τους τρόπο, με πολύ λιγότερα εφόδια σε σύγκριση με τους βασικούς ανταγωνιστές τους. Για αυτό και η επιτυχία των παικτών του διδύμου Σάμιου – Ντρενόβα, έχει τεράστια αξία.

Η διαφορετική πολιτική του Παναθηναϊκού 

Η ακαδημία του Παναθηναϊκού, ακόμα και πριν τη στάση πληρωμών του 2017, λειτουργούσε με το σύστημα της παραγωγής των δικών της παιδιών. Ο Παναθηναϊκός δεν δαπανά χρήματα για να αγοράζει ταλέντα σε μεγαλύτερες ηλικίες, όπως ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Αντίθετα, οι ιθύνοντες του Τριφυλλιού εντοπίζουν αξιόλογες περιπτώσεις από μικρούς και τους «πλάθουν» στο «Γεώργιος Καλαφάτης».

Επίσης, η πολιτική του Παναθηναϊκού είναι κάθε τμήμα να πορεύεται με τον «κορμό» του και να μην υπάρχουν πολλά ανεβοκατεβάσματα. Είναι χαρακτηριστικό πως στο πρόσφατο ντέρμπι των αιωνίων, μόνο οι Μπιλάλ, Φρόκου και Καλοσκάμης είχαν μερικές συμμετοχές με την ομάδα Κ23, όταν στον Ολυμπιακό «κατέβηκαν» έξι ποδοσφαιριστές ειδικά για το συγκεκριμένο ματς. Με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Ντόι, ο οποίος είχε 21 στα 23 ματς στη Superleague 2.

To repeat, το κάρμα και οι διάδοχοι 

Έχουν περάσει δέκα χρόνια από τον τελευταίο τίτλο του Παναθηναϊκού Κ19. Ήταν τη σεζόν 2011-2012, όταν η φουρνιά με κυριότερους εκπροσώπους τους Καπίνο, Μαυρία, Χρήστο Δώνη, Τριανταφυλλόπουλο, Χουχούμη, Μαρινάκη, Ρισβάνη, Σταματάκη και άλλους, έφερε το τρόπαιο στη Λεωφόρο.

Επιπλέον, ήταν και ένα… καρμικό χρέος, αφού ο Παναθηναϊκός Κ19 πριν δύο χρόνια είχε χάσει την κορυφή από τον ΠΑΟΚ Κ19 σε μία μεταξύ τους αναμέτρηση στο «Γεώργιος Καλαφάτης». Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος έπαιξε σε εκείνο το ματς και είχε ένα σουτ στο δοκάρι, χάνοντας την ευκαιρία να βάψει πράσινο τον τίτλο.

Ποιοι είναι οι διάδοχοι; Στην θεωρία πάντα, γιατί στην πράξη οι νεαροί ταλαντούχοι πρέπει να το αποδείξουν. Ο πιο διαφημισμένος είναι ο Μπιλάλ Μαχάρ, ο Αιγύπτιος επιθετικός για τον οποίο φιλοξενούνται συχνά αφιερώματα στην πατρίδα του. Μέχρι και ο ομοσπονδιακός της Αιγύπτου, ο φημισμένος Κάρλος Κεϊρόζ, έχει αναφερθεί στον Μπιλάλ, τον πρώτο σκόρερ της κατηγορίας. ο Φρόκου, ένα μοντέρνο «οχταροδεκάρι», με προσόντα για να προβιβαστεί ακόμα και υπό τον Γιοβάνοβιτς. Ο βενιαμίν της παρέας, ο Καλοσκάμης, ένας μεσοεπιθετικός που ήδη ξεχωρίζει. Φυσικά, και οι υπόλοιποι, οι οποίοι έχουν εξίσου σημαντικό μερίδιο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News