Παναθηναϊκός Κ19 - Ολυμπιακός Κ19 1-0: Πήρε το ντέρμπι κι έφτασε ένα βήμα από τον τίτλο του πρωταθλητή

Ο Παναθηναϊκός Κ19 έφτασε μία ανάσα από την κατάκτηση του πρωτάθληματος της Super League Κ19, αφού επικράτησε με 1-0 του Ολυμπιακού στο εξ’ αναβολής ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής χάρη σε γκολ που πέτυχε ο Συμεωνίδης.

Οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, όμως χρειάστηκε να φτάσουν στο 54ο λεπτό για να βρουν το γκολ που έκρινε τελικά υπέρ τους την αναμέτρηση και τους έφερε στους 50 βαθμούς, επτά περισσότερους από τον ΠΑΟΚ, που έχει όμως δύο παιχνίδια λιγότερα. Για το τέλος του πρωταθλήματος μένει ακόμη μία μόνο αγωνιστική και αν ο Παναθηναϊκός κερδίσει, θα στεφθεί πρωταθλητής, ασχέτως τι θα κάνει ο «Δικέφαλος του Βορρά» και θα εξασφαλίσει έτσι πέρα από τον τίτλο, και την συμμετοχή του στο UEFA Youth League της επόμενης σεζόν. Την τελευταία αγωνιστική οι «πράσινοι» πάνε στην Κρήτη για να αντιμετωπίσουν τον 8ο και αδιάφορο ΟΦΗ.

Στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα οι δύο ομάδες είχαν από ένα καλό δεκάλεπτο δημιουργώντας ευκαιρίες, όμως χωρίς να καταφέρουν να σκοράρουν. Από κει κι έπειτα οι «πράσινοι» κυριάρχησαν στο γήπεδο φτάνοντας σε επίπεδα κατοχής (68-32%). Είχαν τέσσερις πολύ σημαντικές ευκαιρίες με τους Μπιλάλ και Φρόκου να πρωταγωνιστούν ο καθένας σε από δύο, με τον δεύτερο μάλιστα να έχει δοκάρι σε ωραίο φαλτσαριστό σουτ του στο 34ο λεπτό.

Στο δεύτερο μέρος το «τριφύλλι» άρχισε να πιέζει ασφυκτικά και να ψάχνει το γκολ της λύτρωσης, ωστόσο εκείνος που απείλησε πρώτος ήταν ο Ολυμπιακός στο 51ο λεπτό, όταν σε αντεπίθεση από κόρνερ του Παναθηναϊκού ο Παπακανέλλος βγήκε απέναντι στον Λίλο, τον οποίο και ξεπέρασε αλλά στην συνέχεια, εβρισκόμενος σε αρκετά πλάγια θέση, πλάσαρε άουτ προ κενής εστίας.

Η αντίδραση των «πρασίνων» ήταν άμεση, αφού στην αμέσως επόμενη φάση, ο Συμεωνίδης άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Βαγγέλη Σάμιου στο 54ο λεπτό. Το «τριφύλλι» κέρδισε κόρνερ, ο Προδρομίτης πήρε την κεφαλιά κι έστρωσε στον Συμεωνίδη, που με ωραίο σουτ από τα όρια της περιοχής νίκησε τον Παπαδούδη για το 1-0. Ο Παναθηναϊκός στην συνέχεια έχοντας το προβάδισμα έριξε τον ρυθμό του κι έγινε πιο προσεκτικός. Δημιούργησε δύο ευκαιρίες με τους Βολάκη στο 79′ και τους Μπιλάλ στο 86′, χωρίς να καταφέρει να τελειώσει το ματς και λίγο έλειψε να το πληρώσει. Στο 92ο λεπτό ο Ντόι σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής των «πρασίνων», αλλά ο Λίλο με μία εκπληκτική επέμβαση διατήρησε το μηδέν χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του Βαγγέλη Σάμιου με 1-0.

Ενδεκάδες:

Παναθηναϊκός: Λίλο,Παυλάκης, Καρνέζης, Προδρομίτης, Ζαφείρης, Πορφυρόπουλος, Συμεωνίδης, Κυριόπουλος (68’ Τόρρα), Φρόκου (81’ Κολόμπο), Βολάκης (81’ Νταμπίζας), Μπιλάλ (91′ Τσιάβος).

Ολυμπιακός: Παπαδούδης, Φρέρης, Καλογερόπουλος, Κουτσίδης, Χρήστου, Ντόι, Σαπουντζής, Κασέμι (87’ Συρμής), Κουτσογούλας (72′ Πατήρας), Παπαδάκος (72’ Καράγουτης), Παπακανέλλος (59’ Μουζακίτης).

Βαθμολογία (23η αγωνιστική):

1. Παναθηναϊκός  50
2. ΠΑΟΚ  43 (2 αγώνες λιγότερους)
3. Αστέρας Τρίπολης  42 (2 αγώνες λιγότερους)
4. ΠΑΣ Γιάννινα  42 (1 αγώνα λιγότερο)
5. Άρης  37
6. Απόλλων Σμύρνης  34
7. Ατρόμητος  29 (1 αγώνα λιγότερο)
8. ΟΦΗ  25 (1 αγώνα λιγότερο)
9. Ολυμπιακός  24 (2 αγώνες λιγότερους)
10. Ιωνικός  23 (2 αγώνες λιγότερους)
11. Παναιτωλικός  21
12. Βόλος ΝΠΣ 13 (1 αγώνα λιγότερο)
13. Λαμία  10 (1 αγώνα λιγότερο)

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News