Παναθηναϊκός: Χατζηγιοβάνης, ο τελευταίος «μπέμπης» που έφυγε από το Κορωπί

Παναθηναϊκός: Χατζηγιοβάνης, ο τελευταίος της νεανικής ομάδας του 2018-2019 που έφυγε από το Κορωπί

Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης είναι ο τελευταίος εκπρόσωπος μιας φουρνιάς νεαρών παικτών, που έδειχαν ικανοί να ηγηθούν του Παναθηναϊκού. Η κατάληξη τους δεν ήταν ευτυχής…

Η ένταξη του Τάσου Χατζηγιοβάνη στην Ανκαραγκουτσού, κλείνει ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Ένα κεφάλαιο που δεν άνοιξε ομαλά ή οργανωμένα, αλλά απόρροια της στάσης πληρωμών του 2017 και της αποψίλωσης του ρόστερ.

Πρόκειται για τους περίφημους «μπέμπηδες» του Γιώργου Δώνη. Των νεαρών από την ακαδημία που επάνδρωσαν τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2018 και είχαν συμβολή (άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο) στο να αποφευχθούν τα χειρότερα εκείνη τη σεζόν.

Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης ήταν ο πρώτος εκπρόσωπος της συγκεκριμένης γενιάς και ο πιο διάσημος, μαζί με τον Γιάννη Μπουζούκη. Ήταν και ο τελευταίος και με την αποχώρηση του για την Τουρκία τελειώνει ένας κύκλος…

Οι δρόμοι των «μπέμπηδων»

Ο «Διόσκουρος» του Χατζηγιοβάνη, Γιάννης Μπουζούκης είχε πάρει μεταγραφή τον Ιανουάριο στον ΟΦΗ. Στο ίδιο γήπεδο και με την ίδια φανέλα, παίζει ο αμυντικός χαφ, Πασχάλης Στάικος, ο οποίος είχε φύγει νωρίτερα.

Ο αριστεροπόδαρος στόπερ, Φάνης Μαυρομάτης έχει μετακομίσει στο Περιστέρι και στον Ατρόμητο. Ο δεξιός μπακ Κώστας Αποστολάκης είναι στον Παναιτωλικό, αφού κατέληξε στο Αγρίνιο μετά από ένα μονοετές πέρασμα από την Κύπρο. Ο αριστερός μπακ, Βασίλης Ζαγαρίτης, ξενιτεύτηκε στην Ιταλία και στην Πάρμα, όπως και ο νεαρός στράικερ, Γιάννης Εμμανουηλίδης, που κατέληξε στην ολλανδική Βέιλε.

Τυπικά, στο δυναμικό του Παναθηναϊκού ανήκουν ακόμα ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης και ο Αργύρης Καμπετσής. Αμφότεροι δεν υπολογίζονται, με τον δεύτερο να επιστρέφει στην Αθήνα μετά από έναν ανεπιτυχή μονοετή δανεισμό στην Ολλανδία. Και οι δύο θα πάρουν τον δρόμο της φυγής…

Μόνο ο Γιώργος Βαγιαννίδης ξαναγύρισε, μετά τη μεταγραφή του στην Ίντερ και ψάχνει μία ευκαιρία για την πρώτη ομάδα.

Η κατάληξη δεν ήταν η αναμενόμενη

Αναμφίβολα, η συγκεκριμένη φουρνιά νεαρών δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, ούτε είχε την εξέλιξη που πίστεψαν οι περισσότεροι. Τα αίτια είναι πολλά. Η κακή κατάσταση του Παναθηναϊκού και η αδυναμία του να αξιοποιήσει τους μικρούς με ένα ολοκληρωμένο αγωνιστικό σχέδιο. Αλλά και οι ίδιοι οι παίκτες δεν δούλεψαν όπως θα έπρεπε πάνω στο ταλέντο και στην προσωπικότητα του, με αποτέλεσμα να μείνουν στάσιμοι.

Μπορεί να μην κατάφεραν να αποτελέσουν τη ραχοκοκαλιά ενός κανονικού Παναθηναϊκού και να μην ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες του κόσμου, όπως οι Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης και οι άλλοι συμπαίκτες εκείνης της γενιάς, βοήθησαν το Τριφύλλι να αντέξει αξιοπρεπώς μία από τις πιο δύσκολες περιόδους της ιστορίας του. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News