Παναθηναϊκός: Η ζωή χωρίς τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πρέπει να αντικαταστήσει τον Γκατσίνοβιτς στο προσεχές αθηναϊκό ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Στο ΟΑΚΑ ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα αναγκαστεί να αποκλίνει την από το αξίωμα του «ενδεκάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει». Γιατί ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς έχει υποστεί μυϊκό τραυματισμό και σίγουρα δεν θα αγωνιστεί στο αθηναϊκό ντέρμπι της προσεχούς Κυριακής (8/5).

Αυτό σημαίνει πως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πρέπει να αναζητήσει εναλλακτικές για να συμπληρώσει την τριάδα της μεσαίας γραμμής του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Φυσικά, αυτό δεν είναι εύκολο, αφού τα χαρακτηριστικά που διαθέτει ο Γκατσίνοβιτς είναι μοναδικά στο ρόστερ.

Η βασική επιλογή του Γιοβάνοβιτς είναι χρησιμοποιήσει τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο, ο οποίος έχει ένταση και ταχύτητα, όπως και ο Σέρβος μέσος. Ωστόσο, ο νεαρός άσος δεν παίρνει εξίσου καλές αποφάσεις όταν έχει τη μπάλα και αδικεί τις δικές του προσπάθειες.

Οι άλλες δύο λύσεις που έχει ο Γιοβάνοβιτς είναι ο Μαουρίσιο και ο Κουρμπέλης. Ο Βραζιλιάνος είναι ένας αξιόπιστος χαφ με μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα, ενώ ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έχει επανέρθει και περιμένει την ευκαιρία του.

Με ποδοσφαιρικά κριτήρια, ο Γιοβάνοβιτς δεν έχει άλλο μέσο με ανάλογα χαρακτηριστικά. Οπότε, πρέπει να σχεδιάσει κάτι άλλο και να επιλέξει τον κατάλληλο παίκτη για να υπηρετήσει το πλάνο του. Η απώλεια του Γκατσίνοβιτς συνιστά μεγάλο πλήγμα, όμως από την άλλη ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει ότι μπορεί να ξεπερνάει τις απουσίες.

Απέφυγε τα χειρόστερα ο Γκατσίνοβιτς

Η πρώτη εκτίμηση για τον Γκατσίνοβιτς αναφέρει ότι θα τεθεί εκτός δράσης μέχρι 10 ημέρες. Συνεπώς, ο Σέρβος θα απουσιάσει από το αθηναϊκό ντέρμπι και η συμμετοχή του στο ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων είναι οριακή. Ο Γκατσίνοβιτς υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία και αναμένει τα αποτελέσματα για να μάθει την οριστικά διάγνωση για τον τραυματισμό του.

Πάντως, η ΑΕΚ δεν… ταιριάζει στον 26χρονο ποδοσφαιριστή. Στο ματς του πρώτου γύρου των Play Offs στο «Απόστολος Νικολαΐδης», ο «Γκάτσι» είχε προσβληθεί από ίωση και έπαιξε καταπονημένος. Δεν είχε δυνάμεις και στο ημίχρονο, ο Γιοβάνοβιτς τον αντικατέστησε.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News