Παναθηναϊκός: Η «σίγαση» του Παλάσιος και η προσδοκία του Μακέντα

Ο Παναθηναϊκός «πονάει» στο σκοράρισμα, αφού οι επιθετικοί του δεν σκοράρουν και το «κρυφό όπλο» του, ο Σεμπάστιαν Παλάσιος, έχει «σιγήσει» πάνω από ένα μήνα. 

Ενάντια σε κάθε ποδοσφαιρική λογική, ο Παναθηναϊκός παλεύει στα Play Offs για την επιστροφή του στην Ευρώπη. Αυτή η εναντίωση προκύπτει από την αδυναμία των επιθετικών του Τριφυλλιού να συνεισφέρουν στο σκοράρισμα και το βάρος έχει πέσει αποκλειστικά σε δύο παίκτες: τον Παλάσιος και τον Αϊτόρ.

Ο Αϊτόρ Κανταλαπιέντρα έχει σκοράρει τα δύο από τα τρία γκολ του Παναθηναϊκού στις τέσσερις αγωνιστικές της διαδικασίας, με τον Χουάνκαρ επίσης να έχει χριστεί σκόρερ. Αντίθετα, το μέχρι πρότινος «κρυφό όπλο» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο Σεμπάστιαν Παλάσιος έχει «σιγήσει».

Ο Αργεντινός εξτρέμ είχε πετύχει τα δύο γκολ του Παναθηναϊκού στην εκτός έδρας νίκη με 2-0 επί του Ατρόμητου στο Περιστέρι, στο φινάλε την κανονικής διάρκειας. Το ματς είχε διεξαχθεί στις 6 Μαρτίου. Έκτοτε, ο Τούκου δεν έχει παραβιάσει ξανά την αντίπαλη εστία.

Ο Παλάσιος έχει το απόλυτο 4Χ90 στα Play Offs και έχει μία ασίστ: την ωραία μπαλιά στον Αϊτόρ στο πρώτο γκολ στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Όμως, ο 30χρονος επιθετικός δεν έχει σκοράρει και απειλεί με μικρότερη συχνότητα απ’ ότι πριν. Ασφαλώς, αυτό έχει να κάνει και με την προσαρμογή των αντιπάλων στο στυλ του, αφού ο Παλάσιος είχε σκοράρει 10 γκολ στο πρωτάθλημα.

Ο Μακέντα έτοιμος για την αποστολή του Παναθηναϊκού

Με τον Καρλίτος να μην δείχνει να συνέρχεται και με τον Ιωαννίδη να μην σκοράρει, ο Γιοβάνοβιτς περιμένει τον Κίκο Μακέντα. Σαφώς, ο Ιταλός δεν έχει το… μαγικό ραβδί και χρειάζεται χρόνο να ανακτήσει τη φόρμα του. Όμως, στο πιο κρίσιμο τάιμινγκ της σεζόν, ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη από τον πιο αξιόπιστο «φουνταριστό» του ρόστερ.

Ο Μακέντα άρχισε προπονήσεις με την ομάδα νωρίτερα του αναμενομένου και πιθανώς να συμπεριληφθεί στην αποστολή στο ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων. Εξυπακούεται ότι δεν θα αρχίσει στην ενδεκάδα, αλλά με το πρόβλημα που εντοπίζεται στο σκοράρισμα, ίσως η επάνοδος του Ιταλού στράικερ να επισπευστεί…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News