Παναθηναϊκός: Η προϋπόθεση για να ασχοληθεί με τον Βιτίνιο

Ο 23χρονος Βραζιλιάνος εξτρέμ Βιτίνιο δεν έχει περάσει απαρατήρητος από τους «πράσινους». Όμως, η κατάσταση είναι μπερδεμένη λόγω της Ντιναμό Κιέβου και της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Ένας επιθετικός που τέθηκε υπόψη των ανθρώπων του Παναθηναϊκού από τα τέλη Μαρτίου και δεν πέρασε αδιάφορος, ήταν ο Βραζιλιάνος Βιτίνιο. O 23χρόνος εξτρέμ ανήκει στη Ντιναμό Κιέβου, όμως μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο παίκτης αξιοποίησε τις έκτακτες διατάξεις της FIFA και επέστρεψε προσωρινά στην πατρίδα του για να αγωνιστεί.

Ο Βιτίνιο παίζει με την Ατλέτικο Παραναένσε και ο δανεισμός του λήγει στις 30 Ιουνίου. Συνεπώς, ο νεαρός στράικερ πρέπει να ξεκαθαρίσει το μέλλον του, ενώ η Ντιναμό από την πλευρά της έχει ζητήσει από τον ποδοσφαιριστή να επιστρέψει στο Κίεβο.

Τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ αναφέρουν πως ο Βιτίνιο έχει αρνηθεί, επικαλούμενος την έλλειψη ασφάλειας στη χώρα, εξαιτίας των ρωσικών βομβαρδισμών. Στον αντίποδα, για την ώρα δεν υπάρχει οδηγία της FIFA που να καλύπτει τον Βιτίνιο να μην γυρίσει. Οπότε, η Ντιναμό έχει τον πρώτο λόγο, τουλάχιστον προς το παρόν.

Βέβαια, αυτό μπορεί να μεταβληθεί… Γιατί; Επειδή συνεδριάζει το Συμβούλιο της FIFA και θα αποφασίσει για την κατάσταση που συνεχίζεται με τον πόλεμο στην Ουκρανία και στη Ρωσία.

Οι «πηγές» από τη Γενεύη αναφέρουν πως η FIFA εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να επιτρέψει στους ποδοσφαιριστές οι οποίοι παίζουν στις χώρες, να τερματίσουν μονομερώς τα συμβόλαια τους και να υπογράψουν αλλού. Κάτι που αν συμβεί, θα δώσει τη δυνατότητα στον Βιτίνιο να αποφασίσει μόνος του για το μέλλον του.

Εξυπακούεται πως σε αυτό το σενάριο, ο Παναθηναϊκός θα ασχοληθεί με τον Βιτίνιο. Διαφορετικά, μοιάζει δύσκολο να ικανοποιήσει τη Ντιναμό Κιέβου, η οποία δαπάνησε πολλά χρήματα για να αγοράσει τον 23χρονο εξτρέμ.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News