Παναθηναϊκός: Η πίεση του Βέλεθ και η ασέβεια του Δώνη

Παναθηναϊκός: Η πίεση του Βέλεθ για μεταγραφή στην Αλ Φατέχ και η ασέβεια του Δώνη

Ο Φραν Βέλεθ πιέζει ανεπιτυχώς για να πάρει μεταγραφή, την ίδια ώρα που στο Τριφύλλι είναι δυσαρεστημένοι με την κίνηση του Γιώργου Δώνη.

Στην κυριολεξία από το πουθενά, προκλήθηκε αναστάτωση στον Παναθηναϊκό λόγω του Φραν Βέλεθ. Ο Ισπανός στόπερ δέχτηκε μία πλουσιοπάροχη προσφορά από τη σαουδαραβική Αλ Φατέχ και φυσιολογικά ξεσηκώθηκε, πιέζοντας να πάρει μεταγραφή.

Οι ιθύνοντες της ΠΑΕ κατανοούν απόλυτα τον 32χρονο ποδοσφαιριστή. Αμοιβή ενός εκατομμυρίου ευρώ ετησίως δεν πρόκειται να την βρει πουθενά στην Ευρώπη και μία διετία στη Μέση Ανατολή, θα λύσει το βιοποριστικό πρόβλημα του Βέλεθ, εφ’ όρου ζωής.

Ωστόσο, η στάση της διοίκησης του Παναθηναϊκού δεν μεταβάλλεται, παρά την κατανόηση. Ο βασικός κεντρικός αμυντικός της ενδεκάδας και εκ τω αρχηγών, δεν πωλείται με 200.000 ευρώ. Η μίνιμουμ απαίτηση της ΠΑΕ για την πώληση του Βέλεθ αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Είναι μία συνέχεια στην πολιτική που έχει υιοθετήσει ο Παναθηναϊκός και δεν πουλάει τους ενδεκαδάτους αντί μικρού αντιτίμου. Ακόμα και αν χρειαστεί να τους… θέσει εκτός πλάνων και τους πληρώνει. Γιατί οι «πράσινοι» εκτιμούν πως μακροπρόθεσμα τα οφέλη θα είναι πολύ μεγαλύτερα από την προσωρινή ζημιά που θα υποστούν.

Η δυσαρέσκεια για Δώνη και η απάντηση

Περαιτέρω, στο στρατόπεδο του Τριφυλλιού επικρατεί δυσαρέσκεια για την κίνηση του Γιώργου Δώνη, ο οποίος προπονεί την Αλ Φατέχ. Όχι επειδή ενδιαφέρθηκε για τον Βέλεθ, αλλά για τον τρόπο που επέλεξε να το πράξει.

Από τον Παναθηναϊκού προκύπτει ότι ο Γιώργος Δώνης τηλεφώνησε το μεσημέρι της Δευτέρας στον Φραν Βέλεθ και του μετέφερε την πρόταση, παρακάμπτοντας την ΠΑΕ. Διότι η επικοινωνία ομάδας με ομάδα είναι ο ενδεδειγμένος και νόμιμος δρόμος για μία διαπραγμάτευση σε μία μεταγραφή.

Επιπροσθέτως, ο Δώνης συμπεριφέρθηκε με ασέβεια απέναντι στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, με τον οποίο γνωρίζονται και διατηρούν καλή σχέση. Το «τραίνο» αποπειράται να πάρει έναν σημαντικό παίκτη από έναν συνάδερφο του, χωρίς να τον ενημερώσει προηγουμένως.

Πάντως, από το περιβάλλον του Δώνη τονίζεται πως δεν πραγματοποιήθηκε συνομιλία με τον Βέλεθ και πως την πρόταση της Αλ Φατέχ, την έφερε στη διοίκηση του Παναθηναϊκού ο ατζέντης του Φραν Βέλεθ. Με τον Έλληνα προπονητή να μην αποδέχεται τις κατηγορίες για παρασκηνιακούς χειρισμούς και ασέβεια.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News