Παναθηναϊκός: Η φιλία Αλαφούζου-Κομπότη, ο Ιωαννίδης και οι... δράκοι!

Παναθηναϊκός: Η φιλία Αλαφούζου-Κομπότη, ο Ιωαννίδης και οι… δράκοι! Όλο το παρασκήνιο της σχέσης του ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού με τον ισχυρό άνδρα του Λεβαδειακού

Ο Γιάννης Αλαφούζος δεν φημίζεται για τις σχέσεις του με τους παράγοντες άλλων ΠΑΕ, όμως κάθε κανόνας έχει την εξαίρεση του. Στην προκειμένη, πρόκειται για τον Γιάννη Κομπότη. 

Η παρουσία του Γιάννη Αλαφούζου στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς την Κυριακή, για το μπαράζ ανόδου ανάμεσα στον Λεβαδειακό και στη Βέροια, προκάλεσε έκπληξη και εντύπωση στην ποδοσφαιρική κοινή γνώμη. Γιατί από τη στάση πληρωμών του 2017 και έκτοτε, ο Αλαφούζος σπάνια εμφανίζεται στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Πόσο μάλλον να επισκεφτεί άλλο γήπεδο…

Πάντως, οι μυημένοι στα μυστικά του παραγοντικού χώρου, ναι μεν εξεπλάγησαν από το ταξίδι του Αλαφούζου (138 χιλιόμετρα χωρίζουν την Αθήνα από τη Λιβαδειά…), όχι όμως και από τον προορισμό… Διότι ο εφοπλιστής απλώς επισκέφτηκε έναν πολύ καλό φίλο, για να του συμπαρασταθεί στο πιο κρίσιμο παιχνίδι, που έκρινε όλη τη σεζόν. Ποιος είναι αυτός; Ο Γιάννης Κομπότης.

Ο συγκρουσιακός Παναθηναϊκός και η εξαίρεση του Κομπότη

Από τον πρώτο χρόνο της ενασχόλησης του με τον Παναθηναϊκό, ο Αλαφούζος συγκρούστηκε με τους περισσότερους παράγοντες των άλλων ΠΑΕ. Διότι τους χρέωνε σε αντίπαλα στρατόπεδα και δεν επέλεξε μία συναινετική προσέγγιση στις επαφές τους.

Ο Γιάννης Κομπότης αποτέλεσε την εξαίρεση του κανόνα. Ο Βοιωτός κατάφερε να αναπτύξει έναν κώδικα επικοινωνίας με τον Αλαφούζο και η έδρα του Λεβαδειακού ήταν από τα λίγα γήπεδα της Superleague, που ο Αλαφούζος απολάμβανε καλή φιλοξενία και δεν χρειαζόταν ισχυρή προστασία από την Αστυνομία.

Με δόση χιούμορ, ο Κομπότης είχε σχολιάσει το γεγονός… Στις 24 Ιανουαρίου του 2016, μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού με 2-0 στη Λιβαδειά (με Στραματσόνι στον πάγκο και Εσιέν να σκοράρει!), ο Κομπότης είχε τονίσει σε «πηγαδάκι» ότι σε καμία άλλη πόλη ή περιοχή, το Τριφύλλι δεν έχει τέτοια υποδοχή.

 

Στη διάρκεια της αποστασιοποίησης του Αλαφούζου, ο Κομπότης ήταν ένας από τους λίγους από το χώρο του ποδοσφαίρου, ο οποίος συνέχισε να έχει επικοινωνία μαζί του. Δεν αμφισβητείται ότι μεταξύ τους έχει αναπτυχθεί φιλία και ανταλλάσουν απόψεις για τα περισσότερα ζητήματα. Άλλωστε, ο Κομπότης είναι από τους πιο έμπειρους παράγοντες και ξέρει όσο ελάχιστοι, πρόσωπα και πράγματα τις τελευταίες δεκαετίες.

Βέβαια, είναι σύνηθες φαινόμενο να διαδίδονται φήμες. Μερικές περιλαμβάνουν στην κυριολεξία… μέχρι και δράκους. Αλλά ως εθίσταται, η φημολογία απέχει παρασάγγες από την πραγματικότητα. Ο Αλαφούζος συνομιλεί με τον Κομπότη, ακούει τη γνώμη του, αλλά… stop. Ο Αλαφούζος αποφασίζει για τον Παναθηναϊκό και κανένας άλλος. Ειδικά για την ομάδα, το απόλυτο αφεντικό είναι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

 

Στη διάρκεια των ετών, υπάρχουν απτές αποδείξεις της στενής σχέσης Αλαφούζου και Κομπότη. Στις 24/1/2021, ο Αλαφούζος είχε γράψει ένα αναπάντεχο tweet, επιτιθέμενος στην ΕΡΤ για την ποιότητα της τηλεοπτικής κάλυψης των παιχνιδιών της Superleague 2. Με ποιανού παρότρυνση; Η απάντηση είναι πολύ εύκολη…

 

 

Η δυνατή φιλία Αλαφούζου – Κομπότη που έφερε τον Ιωαννίδη στον Παναθηναϊκό

Το καλοκαίρι του 2020, εντελώς απροειδοποίητα, ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον Φώτη Ιωαννίδη από τον Λεβαδειακό. Ο νεαρός στράικερ είχε παίξει καλά, ωστόσο δεν συμπεριλαμβανόταν στον σχεδιασμό του τότε τεχνικού διευθυντή, Τσάβι Ρόκα. Παρόλα αυτά, ο Αλαφούζος με προσωπικές κινήσεις και εκμεταλλευόμενος τη σχέση του με τον Κομπότη, τον έντυσε στα πράσινα. Μία σχέση που αν δεν υπήρχε, τώρα ο Ιωαννίδης ίσως να άνηκε στο δυναμικό της Νότιγχαμ Φόρεστ.

Ο Παναθηναϊκός συνδέθηκε έντονα και με τον… Φελαϊνί του Λεβαδειακού, τον Γιώργο Νίκα. Εν τέλει, ο νεαρός μέσος της βοιωτικής ομάδας δεν ικανοποίησε τον Γιοβάνοβιτς, ο οποίος δεν εισηγήθηκε την απόκτηση του. Στον Παναθηναϊκό Β’ παίζει ο νεαρός Χρήστος Αλμπάνης, ο οποίος έχει συμβόλαιο με τον Λεβαδειακό. Πέρυσι, ο Βαγγέλης Θεοχάρης είχε εγκατασταθεί στη Λιβαδειά με δανεισμό από το Τριφύλλι. Γενικά, τα «πήγαινε-έλα» μεταξύ των «πράσινων» έχουν μία συχνότητα.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αλαφούζος έχει μιλήσει δημοσίως για τον Κομπότη! Που; Σε μία ιντερνετική συνέντευξη του στο ραδιόφωνο της Θύρας 13, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είχε χαρακτηρίσει «εξωσυστημικό» τον Κομπότη και δεν συμπεριέλαβε τον Λεβαδειακό στις ομάδες-«δορυφόρους». «Στα συμβούλια της Superleague o Κομπότης έχει το θάρρος της γνώμης του, συχνά δεν πάει με το σύστημα» είχε τονίσει ο Αλαφούζος.

Στο τέλος της ημέρας, η σχέση Αλαφούζου και Κομπότη δεν διαφέρει από αντίστοιχες άλλων παραγόντων μικρών και μεγάλων ομάδων. Και πιθανότατα, ο Αλαφούζος θα βρεθεί ξανά στη Λιβαδειά και ο Κομπότης θα έρθει στο «Απόστολος Νικολαΐδης», όπως στο φετινό ματς του Παναθηναϊκού Β με τον Λεβαδειακό. Μόνο που του χρόνου, οι δύο φίλοι παράγοντες, θα είναι και αντίπαλοι…

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News