Παναθηναϊκός: Η Διπλή Ανάπλαση στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, έφερε ως παράδειγμα τη Διπλή Ανάπλαση για την προστασία του περιβάλλοντος, σε διεθνές φόρουμ. 

Τη σημασία που αποδίδει στη Διπλή Ανάπλαση, απέδειξε για άλλη μία φορά ο Κώστας Μπακογιάννης. Ο Δήμαρχος Αθηναίων παίρνει μέρος στο ένα διεθνές φόρουμ για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, «Cities Stockholm +50 High Level Forum», το οποίο διεξάγεται στη Στοκχόλμη.

Ο Μπακογιάννης συμμετείχε στη συζήτηση για τον ρόλο της αυτοδιοίκησης στην προετοιμασία των πόλεων, για τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Καθώς και στις ενέργειες που πρέπει να ληφθούν από τους δημοτικούς άρχοντες.

Επιθυμώντας να καταδείξει πως η Αθήνα πρωτοστατεί στα έργα που θα την προστατεύσουν από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, ο Μπακογιάννης υποστήριξε ότι «η Διπλή Ανάπλαση θα ανακουφίσει την πόλη».

Είναι προφανές ότι για τον Μπακογιάννη και για τον Δήμο Αθηναίων, η Διπλή Ανάπλαση έχει μεγαλύτερες προεκτάσεις στην πρωτεύουσα, από την επίλυση του γηπεδικού του Παναθηναϊκού και τη δημιουργία μερικών χώρων πρασίνου.

Η Διπλή Ανάπλαση θα έχει προδιαγραφές και υποδομές που θα επιτρέπουν να συμβάλλει στην αντιπλημμυρική θωράκιση του Ελαιώνα και στη διαχείριση των υδάτων. Επίσης, οι εγκαταστάσεις θα είναι φιλικές προς το περιβάλλον σε όλα τα επίπεδα (εξοικονόμηση ενέργειας, φωτοβολταϊκά, αξιοποίηση βρόχινου νερού κ.α.). Κατά συνέπεια, θα έχει θετική συνολικά στη βελτίωση της κατάσταση στην Αθήνα.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News