Παναθηναϊκός: Η άρνηση για Βέλεθ επιβεβαίωσε τη νέα πολιτική

Παναθηναϊκός: Η άρνηση για Βέλεθ στην πρόταση της Αλ Φατέχ επιβεβαίωσε τη νέα πολιτική

Η εποχή που ο Παναθηναϊκός ξεπουλούσε τα… ασημικά του ρόστερ για ένα ξεροκόμματο, έχει παρέλθει. Ο Βέλεθ το αντιλήφθηκε, μετά τους Μαουρίσιο και Διούδη.

Η εποχή του ξεπουλήματος για ένα… ξεροκόμματο έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Οι μέρες που όποιος ήθελε να φύγει, έφευγε από το «Γεώργιος Καλαφάτης» τελείωσαν. Το μήνυμα της διοίκησης του Παναθηναϊκού προς τους παίκτες της, βασικούς ή αναπληρωματικούς, είναι πλέον σαφές και δεν επιδέχεται παρερμηνείας.

Η πρόταση της Αλ Φατέχ του Γιώργου Δώνη για την απόκτηση του Φραν Βέλεθ, απλώς λειτούργησε προς… επίρρωση της νέας πολιτικής της ΠΑΕ. Το «όχι» στα 200.000 ευρώ για την πώληση του ενδεκαδάτου και ενός εκ των αρχηγών, ήταν αυτονόητο και απαντήθηκε άμεσα.

Μπορεί ο Φραν Βέλεθ να πιέζει, γιατί στη Σαουδική Αραβία θα κερδίσει χρήματα που δεν θα εισπράξει από το Τριφύλλι, όμως η πίεση του θα κυλήσει άπρακτη. Η εντολή του Γιάννη Αλαφούζου είναι ρητή: ένας ποδοσφαιριστής πωλείται μόνο όταν ικανοποιηθεί ο Παναθηναϊκός.

Στην υπόθεση του Βέλεθ αυτό δεν συνέβη. Η σαουδαραβική ομάδα επιχείρησε να αγοράσει τον Βέλεθ… κοψοχρονιά. Συνεπώς, η άρνηση του Παναθηναϊκού ήταν αναμενόμενη και αποτελεί τη συνέχεια της νέας στρατηγικής που υιοθετήθηκε από το καλοκαίρι του 2019.

Πέρυσι, ο Παναθηναϊκός απέρριψε την πρόταση για τον Μαουρίσιο από τη Μέση Ανατολή. Αντίστοιχα, τον Ιανουάριο δεν συζήτησε καν νέα προσφορά για τον Βραζιλιάνο, καθώς και ένα αίτημα της Λέγκια Βαρσοβίας για δωρεάν δανεισμό του Διούδη.

Αυτό το μήνυμα έχει σταλεί και προς όσους ψάχνονται για άλλες πολιτείες. Κανένας δεν θα παραχωρηθεί δωρεάν, ακόμα και αν χρειαστεί να τεθεί στο περιθώριο. Η «πράσινη» ΠΑΕ ξέρει ότι ίσως βραχυπρόθεσμα να επιβαρυνθεί, όμως μακροπρόθεσμα θα αποκομίσει μεγαλύτερα κέρδη σε όλα τα επίπεδα από τη νέα πολιτική της.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News